آربیتراژ گیری تحلیل کاربران مقایسه صرافی ها قیمت ارزها اخبار
لایت فارکس

ایلان ماسک Elon Musk کیست؟ | بیو گرافی بنیانگذار شرکت های تسلا و اسپیس ایکس

ایلان ماسک Elon Musk کیست؟

ایلان ماسک Elon Musk کیست؟ فردی که هر روز رسانه ها روی زندگی و شغل وی بسیار متمرکز هستند. فردی که در ذهن خود رویای تسلط به فضا را در سر دارد، او با ورود به صنعت خودرو سازی و مچ کردن آن با فناوری هوش مصنوعی توانست این صنعت را دگرگون سازد، اگر شما فرد فعالی در دنیای دیجیتال باشید، تاکنون حدس زده اید؛ که درباره ی چه شخصیتی صحبت می کنیم. درست حدس زدید، قصد داریم بیوگرافی ایلان ماسک را بیان کنیم. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

بیوگرافی ایلان ماسک Elon Musk

دوران حرفه ای ایلان ماسک از کودکی تا امروز
آقای ایلان ماسک در سال ۱۹۷۱ از مادری کانادایی و پدری ازآفریقای جنوبی در شهر پوتوریا زاده شد. نوجوانی خود را در این کشور سپری کرد. وی از کودکی پسری باهوش و خارق العاده بود. در ده سالگی با کمک خانواده یک کامپیوتر شخصی مدل کمو دور وی آی سی ۲۰۰ خریداری کرد. با شدت علاقه به برنامه نویسی تنهایی اقدام به یادگیری برنامه نویسی کرد. در ۱۲ سالگی توانست اولین بازی کامپیوتری Baster را بسازد. مجله ای به نام office Technology pcand این بازی را ۵۰۰ دلار خرید. بعد از به پایان رساندن دوره دبیرستان تصمیم گرفت با هزینه شخصی خود به ایالات متحده مهاجرت کند.
ایلان ماسک در سال ۱۹۸۹ از طریق اقوام مادری به کانادا مهاجرت کرد. بعد از اتمام کارهای اداری و بدست آوردن حق شهروندی به شهر مونترال نقل مکان کرد، در یک سال مهاجرت خود به هر شغل کم درآمد روی آورد و زندگی خود را در فقر سپری کرد. با وجود انگیزه فوق العاده ایلان در سن ۱۹ سالگی در دانشگاه کویینز پذیرفته شد.

پس از دو سال تحصیل در دانشگاه کوینیز در سال ۱۹۹۱ از ادامه تحصیل در این دانشگاه منصرف شد. او ادامه تحصیلاتش را در دانشگاه پنسیلوانیا در رشته کسب و کار و فیزیک گذراند. دو مدرک لیسانس در این رشته ها دریافت نمود، با هدف ادامه تحصیل در رشته دکترای فیزیک به دانشگاه استنفورود کالیفرنیا رفت اما موفق نشد به هدفی که برای خود تعیین کرده بود برسد. زیرا دو مسیر همزمان پیشروی ایلان ماسک قرار گرفته بود. مسیر دوم برایش جذاب تر وسوسه انگیز تر بود. در آن برهه زمانی تاسیس کمپانی های اینترنتی بسیار رواج داشت و ایلان ماسک هم بر حسب علاقه و رقابت در این زمینه تصمیم به تاسیس اولین کمپانی خود به نام zip2 گرفت.

در واقع اولین گام وی برای بدست آوردن موقعیت فعلی اش محسوب می شود. پروژه کمپانی zip2 در واقع یک راهنمای شهری آنلاین بود که محتوای لازم را برای سایت های معتبری مانند شیکاگو تریبون و نیویورک تایمز فراهم می کرد. در سال ۱۹۹۹ یک کمپانی کامپیوتری به نام کامپک (compag) به ایلان ماسک پیشنهاد خرید کمپانی اش را به قیمت ۳۰۷ میلیون دلار نقد و ۳۴ میلیون دلار سهام داد، طولی نکشید این معامله پر سود برای ایلان ماسک رقم خورد. پس از آن ایلان ماسک با ورود و دگرگون کردن دنیای پرداخت های مالی به صورت آنلاین در همان سال کمپانی دوم خود را به نام x.Com را تاسیس کرد و توسعه خدمات آنلاین را گسترش داد، کمی بعد در سال ۲۰۰۰ این کمپانی confinity ادغام شد بهتر است بدانید سرویس معروف پی پال هم در این برهه ساخته و ارائه شد.

در سال ۲۰۰۲ کمپانی eBay را یک فروشگاه اینترنتی از ایلان ماسک به قیمت ۵/۱ میلیارد دلار خرید. آرزوی دیرینه ایلان ماسک تسخیر فضا بود تمام نیرو و ثروت خود را برای رسیدن به هدف خود صرف می کند، وی در زمانی گفته بود اگر تمام ثروتم را در راه رسیدن به هدفم خرج کنم، در آینده پشیمان نخواهم شد. در سال ۲۰۰۲ برای رسیدن به این هدف بزرگ اولین گام را با تاسیس کمپانی Spacex برداشت. با توسعه و گسترش این کمپانی توانست در سال ۲۰۰۸ با ناسا قراردادی مبنی بر انتقال محموله به ایستگاه بین المللی فضایی ببندد. این کمپانی در سال ۲۰۱۲ موفق به ساخت موشک فالکن ۹ شد، توسط این موشک توانست ۱۰۰۰ محموله را به ایستگاه بین المللی فضایی انتقال دهد. موفقیت های این کمپانی به اینجا ختم نمی شود، در سال ۲۰۱۳ این کمپانی با همان موشک فالکن ۹ یک ماهواره را در مدار ماهواره زمین ثابت قرارداد.

از دیگر نقل و انتقالات این موشک می توان به استقرار ماهواره DSCOVR اشاره کرد. امروزه ایلان ماسک را بیشتر با ماشین های تسلا می شناسند. او در سال ۲۰۰۳ این کمپانی را تاسیس و اکنون مدیرعامل این کمپانی بزرگ است. این کمپانی ماشین هایی برقی کم مصرف را تولید و عرضه می کند و چندین بار خودروهای ساخت کمپانی تسلا جزء برترین های این صنعت معرفی شده اند. در ادامه چندین مورد را معرفی خواهیم کرد با ما همراه باشید.
اولین خودرو برقی این کمپانی در سال ۲۰۱۳ به نام رودستر Rodseter به جهان معرفی و همه را شگفت زده کرد، این ماشین برقی کلاسیک در ۷/۳ ثانیه از صفر به ۹۷ کیلومتر بر ساعت می رسد. این ماشین تنها با یکبار شارژ برقی مسافت ۳۹۰ کیلومتر را طی می کند. دو مدل خودرو برقی معروف به نام (Model s) و ( Model X) مدل ایکس به طوری طراحی شده است که دو درب عقب آن مانند بال به سمت بالا باز می شوند.


زندگی شخصی ایلان ماسک

این شخصیت برجسته و کار آفرین زندگی پر فراز و نشیبی را طی این سالیان پشت سر گذاشته است، او تنها فرد مشهور و کار آفرین خانواده نیست. خانواده ایلان ماسک پر از افراد مشهور و کار آفرین از جمله مادرش که در دنیای مدلینگ و خواهرش در عرصه فیلم سازی و همسر دوم او نیز بازیگر بود.
همانطور که در ابتدا مقاله شرح دادیم ایلان ماسک در شهر پرتوریای آفریقای جنوبی به دنیا آمد. پدرش ارول ماسک از نظر ایلان یک نابغه در سطح یک است و به گفته ارول ماسک در سال ۲۰۱۷ جوان ترین فردی بوده که مدرک مهندسی حرفه ای را در کشور آفریقای جنوبی را به دست آورده است.

در سن ۱۰ سالگی پس از جدایی پدرو مادرش به زندگی در کنار پدرش ادامه می دهد. مادر ایلان ماسک نیز از ۱۵ سالگی در صنعت مدلینگ مشغول است و ۵ دهه از فعالیت وی می گذرد بعد از طلاق همراه سه فرزند خود به کانادا مهاجرت می کند. ایلان ماسک نیز پس از گذراندن دوران دبیرستان با کمک اقوام مادرش به کانادا مهاجرت می کند. مدتی بعد به دانشگاه کویینز راه می یابد.
در دانشگاه با دختری به نام جاستاین ویلسون در سال ۲۰۰۰ آشنا شد. در آن زمان هر دو دوران دانشجویی خود را در دانشگاه کویین می گذراندند. این زمان با طراحی اولین استارت آپ ایلان ماسک مصادف بود. همسرش یک نویسنده موفق بود و بعد از پایان تحصیلاتش بر روی رمان خود متمرکز بودو ثمره این ازدواج ۵ فرزند پسر (دو قلو ،سه قلو ) بود البته ماسک ۶ فرزند پسر داشت، یکی از آنها در دوران کودکی به دلیل بیماری سندروم ناگهانی بعد از ۱۰ هفته از تولدش فوت کرد.

با وجود این رابطه تا سال ۲۰۰۸ بیشتر دوام نیاورد و ایلان ماسک و جاستین ماسک از هم جدا شدند. بعد از گذشت شش هفته ایلان ماسک با بازیگر بریتانیایی به نام تالولا رایلی نامزد کرد و در سال ۲۰۱۰ با هم ازدواج کردند و دقیقا دو سال بعد خبر جدایی ایلان و رایلی در رسانه ها منتشر شد. ایلان ماسک علاقه بسیاری به همسر دوم او رایلی داشت و این امر سبب شد تا در سال ۲۰۱۳ دوباره باهم ازدواج کنند، اما بعد از سه سال تالولا رایلی از ایلان ماسک طلاق گرفت. به گزارش از مراکز خبری طبق گفته های این دو فرد هنوز با هم ملاقات دارند.
در سال ۲۰۱۸ با انتشار خبری مبنی بر ملاقات ایلان ماسک با خواننده و تهیه کننده کانادایی گرایمز و با نام حقیقی کلر بو چر در موزه متروپولتین منتشر شد. چندین هفته به صورت مخفیانه باهم در ارتباط بودند و در نهایت این زوج مرموز ازدواج کردند. ایلان ماسک و گرایمز در ماه مه ۲۰۲۰ صاحب یک فرزند پسر شدند.

نام عجیب فرزندشان نیز رسانه های خبری را درگیر خود کرد و از آنها خواستند دلیل انتخاب این نام را توضیح دهند، ایلان ماسک با شرح نام A-12 X A£ و نحوه تلفظ آن به صورت X Ash A12 ایکس همان ایکس و A-12 نیز خودش خوانده می شود و گفت این نام را مادرش گرایمز برای فرزندش انتخاب کرده است. احتمالا ایلان ماسک با وجود سرمایه کلان خود نمی تواند اسم فرزندش را در اداره به ثبت برساند، زیرا در مقررات کشورشان آنها اجازه ندارند در اسامی منتخب خود از ارقام یونانی و اعداد ریاضی و ایموجی و غیره استفاده کنند.


رابطه ایلان ماسک با سیاست

رابطه ایلان ماسک با سیاست
رابطه ایلان ماسک با سیاست

در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ انتقاد های بسیاری بخاطر توجه نداشتن به کمپانی های فناوری به او شد. ترامپ عده ای از پیشگامان این حوزه را به عنوان مشاور خود انتخاب کرد و نام ایلان ماسک نیز در میان آنها به چشم می خورد. بسیاری از مردم ایلان ماسک را به خاطر پذیرش این سمت مورد انتقاد قرار دادند. طولی نکشید با کنار گذاشتن پیمان زیست محیطی پاریس توسط ترامپ که با اهداف ایلان ماسک مغایرت داشت از ادامه همکاری با دولت ترامپ امتناع کرد.

 


رابطه ایلان ماسک با ارز های دیجیتال

رابطه ایلان ماسک با ارز های دیجیتال
رابطه ایلان ماسک با ارز های دیجیتال

همانطور که می دانید ایلان ماسک به واسطه کمپانی X.com توانست تحول چشمگیری ایجاد کند، او به فناوری بلاکچین و ارزهای دیجیتال علاقه زیادی دارد، سهم پول فیات را در بازار های مالی و اقتصادی آینده را بسیار ناچیز می داند. او با اظهار نظر درباره چندین ارز دیجیتال مانند بیت کوین و دوج کوین باعث افزایش سطح معاملات و خرید این ارز ها شده است. بسیاری از افراد متخصص و تحلیلگران ارز دیجیتال معتقدند که او یکی از سهام داران بیت کوین است.

او با قدرت مالی داشتن چندین کمپانی بزرگ تسلط زیادی بر نوسان گیری بازار دارد، ممکن است این سمت و سو دادن ها چیزی غیر از منفعت طلبی نباشد. به عنوان کمپانی تسلا پس از خرید بیت کوین اعلام کرد خودرو های تسلا را با بیت کوین می فروشد، احتمالا پس از گران شدن و بالا رفتن قیمت بیت کوین از این تصمیم منصرف شود و پیش بینی می شود این روش را فقط برای افزایش قیمت بیت کوین به کار گرفته باشد.


فناوری هایی که ایلان ماسک در آن حضور دارد

 

فناوری هایی که ایلان ماسک در آن حضور دارد
فناوری هایی که ایلان ماسک در آن حضور دارد

در ادامه مقاله قصد داریم به فناوری هایی که ایلان ماسک در آن فعالیت داشته است اشاره کنیم. او توانسته است با کمک این فناوری ها تحول شگرفی را در زندگی روزمره افراد از گذشته تا کنون ایجاد کند.

صنعت خودرو سازی

همانطور که پیشتر با شما گفتگو کردیم ایلان ماسک با ادغام هوش مصنوعی با صنعت خودرو سازی توانست خودرو های بی سرنشین و برقی تسلا را اختراع و تولید کند، این کمپانی توانسته در دوران همه گیری کرونا نسبت به سالهای گذشته و کمپانی های دیگر خودرو ساز سهام خود را به دوبرابر افزایش و محصولات متنوعی را تولید کند. این خودرو ها برای سفر های طولانی طراحی شده اند، این خودروها دارای حسگر های بسیار قوی از نوع اولتراسونیک و دوربین های مختلف در تمامی نقاط حساس خودرو مانند آینه بغل تعبیه شده است و همچنین قابلیت پارک خودکار و حتی رانندگی اتومات بدون کمترین دخالت راننده را دارا می باشد، اما هنوز از خودروهای تسلا نمی توان بدون حضور راننده در اتوبان های بزرگ استفاده کرد.

صنعت هوا و فضا

ایلان ماسک تمرکز ویژه ای بر روی صنعت هوا و فضا دارد، او بر این عقیده است. برای حفظ و جلوگیری از منقرض شدن انسان ها و تمام شدن منابع فسیلی نیاز به سیاره دیگری دارند. او در سال ۲۰۰۲ کمپانی به نام اسپیس ایکس برای تحقیق و جست جو مکانی برای زندگی انسان در سیارات دیگر تاسیس کرد. او در سال اخیر توانست دو فضانورد کمپانی ناسا را از خاک آمریکا به فضا بفرستد، تا تحقیقات خود را در زمینه امکان زندگی انسان به سیارات را تکمیل کنند.

او توانسته به واسطه موشک های فالکون به کاهش پنج برابری صرفه جویی در هزینه ها دست یابد، زیرا این نوع موشک قابلیت پرتاب برای چند بار را دارا می باشد. هدف بعدی او فرستادن میلیاردر ژاپنی به نام یوساکو مانزاوا و همراهانش به مداری نزدیک ماه است. این پروژه قرار بود در سال ۲۰۱۹ محقق شود، به دلیل توسعه فضا پیمای استارشیب به سال ۲۰۲۳ موکول شد.

مخابرات

ایلان ماسک در پروژه استار لینک که تحت نظر کمپانی اسپیس ایکس می باشد. هدف این پروژه رساندن اینترنت به نقاطی است که قبل از آن متصل شدن به اینترنت امکان پذیر نبوده است، همانطور که می دانید ایده انتقال اینترنت به زمین توسط ماهواره ها ایده نو و خلاقانه ای نیست. قبل از پروژه استارلینک پروژه های زیادی به این ایده دامن زدند اما به علت ضعیف بودن سیگنال ها و عدم اتصال به صورت طولانی ورشکست شدند. در حال حاضر این کمپانی توانسته است سرعت انتقال را به یک گیگابایت بر ثانیه افزایش داده است و زمان تقریبی تاخیر بسته های اطلاعاتی از زمین به هوا ارسال می شود از ۶۰۰ میلی ثانیه به ۲۰ میلی ثانیه کاهش یافته است.

انرژی

استفاده نکردن از انرژی های فسیلی و جایگزین کردن آنها با انرژی های تجدید پذیر یکی دیگر از دغدغه های ایلان ماسک بود. او ابتدا ایده پروژه Solar city را به پسر عموهایش داد، اما آنها نتوانستند این پروژه را به اهدافش نزدیک کنند، در نهایت با ورود به مرحله ورشکستگی این کمپانی، تسلا آن را خریداری و برای پیشبرد اهدافش به کار گرفت. امروزه استفاده از انرژی خورشیدی بسیار حائز اهمیت است، زیرا انرژی های فسیلی درحال نابودی است و گرم شدن کره زمین و پاره شدن لایه اوزون به متمرکز شدن بر روی انرژی های تجدید پذیر می افزاید.

حمل و نقل

ایلان ماسک در سال ۲۰۱۳ ایده ای را معرفی کرد و هنوز در حال طراحی و تکمیل است. هدف اصلی این پروژه کاهش مدت زمان حمل و نقل است، به عنوان مثال یک مسافرت از طریق هواپیما بین لس آنجلس و سانفرانسیسکو را در کمتر از ۳۵ دقیقه طول بکشد. این پروژه به این گونه است که یک سیستم ریلی در یک لوله با فشار هوای بسیار کم کار می کند، همانطور که می دانید در علم فیزیک به اثبات رسیده است فشار کم هوا باعث کاهش اصطکاک وسایل نقلیه می شود، در نتیجه سرعت بسیار بالایی معادل ۸۰۰ مایل در ساعت را با کمترین مصرف برق به تحقق هرچه بیشتر این پروژه کمک می کند، هنوز در حد یک ایده است و تا زمان اجرای آن و با واقعیت بسیار فاصله دارد.

ساخت تونل

ایلان ماسک یک روز در جاده ای در خارج از لس آنجلس در ترافیک سنگین مانده بود. شکایت خود را از طریق توئیتی ارسال کرد. جرقه ایده تاسیس کمپانی بورینگ Boring از همانجا در ذهنش شکل گرفت. تخصص اصلی این کمپانی احداث تونل هایی مخصوص حمل و نقل و ایمن با سرعت زیاد و بسیار کم هزینه نسبت به تونل های امروزی است.

هوش مصنوعی

کمپانی اپن ای آی open AI در سال ۲۰۲۰ و در پی انتشار پروژه ۳GPT- قدرتمند ترین مدل زبان تاکنون بسیار در رسانه ها سر و صدا ایجاد کرده است. می توان گفت این پروژه یک برنامه هوشمند تکمیل خودکار است، برای درک بهتر این موضوع می تواند داستان های کوتاه، کتابچه های راهنما، کدهای رایانه ای و تصاویر را تولید کند. ایلان ماسک تا سال ۲۰۱۸ با این کمپانی همکاری داشت و به دلیل تمرکز بر دیگر مشاغل و تعارض احتمالی منافع خود با اهداف پیشرو در هوش مصنوعی تسلا اعلام و از هیئت مدیره این کمپانی کناره گیری کرد.

در حوزه مراقبت های سلامت

کمپانی نورا لینک در سال ۲۰۱۶ توسط ایلان ماسک با هدف ساخت یک رابط به نام BCI ” رابط مغز و رایانه ” شکل گرفت. این تراشه تشکیل شده از الکترودهای چند میلیمتری با کمک جراحی در مغز انسان قرار می دهند. الکترودها فعالیت الکتریکی ما بین سلول های مغز و نرون ها را به رایانه انتقال می دهند. این تراشه برای افرادی که معلول هستند، نقش موثری را ایفا می کند. افراد معلول با کمک این تراشه می توانند دوباره راه بروند. افرادی که از افسردگی رنج می برند، با قراردادن این در تراشه در مغز آنها افسردگی شان درمان می شود.


بیماری ایلان ماسک

بیماری ایلان ماسک
بیماری ایلان ماسک

چندی پیش ایلان ماسک در یک برنامه طنز اعتراف کرد، به سندروم آسپرگر مبتلا است. مدعی شد اولین نفری است که در برنامه زنده به عنوان میزبان بیماری خود را فاش کرده است. پس از فاش کردن بیماری خود بازار ارز های دیجیتال به شدت سقوط کرد.
بیماری آسپرگر نوعی اختلال رشد عصبی است که بیشتر در ارتباط بین فردی و ارتباط غیر کلامی آشکار می شود. اغلب با رفتار های تکراری و وسواسی همراه است. اولین بار این بیماری توسط یک پزشک اتریشی در سال ۱۹۴۴ طی یک مقاله شرح داده شد.

منبع : زوم ارز


با افراد بیشتری آشنا شوید:

تیم محتوا
تیم محتوا
مهندس کامپیوتر _ فعال در حوزه ارزهای دیجیتال و بلاکچین

دیدگاهتان را بنویسید

آخرین مقالات منتشر شده