آربیتراژ گیری تحلیل کاربران مقایسه صرافی ها قیمت ارزها اخبار
لایت فارکس

شاخص ترس و طمع چیست ؟

شاخص ترس و طمع چیست ؟

شاخص ترس و طمع چیست ؟ ، شاخص ترس و طمع (fear and greed index) به عنوان شاخصی برای اندازه گیری احساساتی است که یک معامله گر در مورد خریدن یک ارز دارد.معمولا ترس در روندهای نزولی اتفاق میافتد و صعود معمولا بعد از رسیدن بازار به حداکثر ترس است.طمع به طور کلی در روند صعودی اتفاق می افتد و اوج بازار بعد از نزدیک شدن به حداکثر طمع اتفاق میافتد.در ادامه با تعریف،نحوه سیگنال دهی و اجزای تشکیل دهنده این شاخص اشنا خواهیم شد.

شاخص ترس و طمع چیست ؟

معامله گران با استفاده از تحلیل تکنیکال و فاندامنتال تصمیم میگیرند  که یک ارز را خریداری کنند .این موضوع بر هیچکس پوشیده نیست که همیشه احساسات بر معامله تاثیر گذار است و عده ای از معامله گران بر اساس احساسی که به روند بازار دارند معامله میکنند.این احساسات را چگونه میتوان اندازه گرفت؟ ایا این رشد صعودی صرفا به خاطر طمع معامله گران است؟رشد ناگهانی یک ارز تا چه زمانی ادامه خواهد یافت؟ایا این صعود ناگهانی منطقی است ؟ایا نزول قیمت یک ارز به خاطر بی بنیادی ان ارز است یا به علت ترسی  است که در بازار حکم فرما شده است؟برای پاسخ به همه این سوالات بود که شاخص ترس و طمع توسط  CNNMONEY معرفی شد.این شاخص به شما کمک میکند هم از روند فعلی بازار مطلع بشوید و هم ارزهایی را پیدا کنید که برخلاف قدرت مند بودن ان ارز همه از ان روی گردانند و شما میدانید که این صرفا به خاطر ترسی است که در بازار وجود دارد، به کمک این شاخص شما میدانید که چه زمانی بازار در حداکثر ترس خود قرار دارد و به زودی رشد صعودی خود را اغاز خواهد کرد.


شاخص ترس و طمع چگونه محاسبه میشود؟

۱.اندازی گیری شاخص S&P 500 نسبت به میانگین متحرک ۱۲۵ روزه.

۲.اندازه گیری سهم هایی که که بالاتر از قیمت ۵۲ هفته اخیرخود قرار دارند در مقایسه با سهم هایی که پایین تر از قیمت ۵۲ هفته ی اخیر خود هستند.بالا بودن این نرخ منجر به پایین امدن قیمت میشود.

۳.بررسی حجم معاملات سهم های در حال افزایش در برابر سهم های در حال کاهش.

۴.تعداد معاملات و حقوقی که بین خریداران و فروشندگان تعریف شده است.

۵.سنجش تمایل بین افرادی که سهم هایی با ریسک بالا را خریداری میکنند و این تمایل چه زمانی بیشتر است؟

۶.مقایسه قیمت و میانگین متحرک ۵۰ روزه.

۷.نرخ بازدهی سهم ها در مقایسه با بانک ها و سایر موسسات.

هرکدام از این شاخص ها درصدی را به خود اختصاص میدهند و شاخص ترس و طمع نهایی از میانگین این هفت بخش به دست می اید.


شاخص ترس و طمع در دنیای رمزارزها را چگونه پیدا کنیم؟

 

شاخص ترس و طمع چیست ؟

برای بررسی شاخص ترس و طمع فعلی بازار ارزهای دیجیتال کافیست به سایت https://alternative.me/crypto/fear-and-greed-index/ مراجعه کنید .همانند تصویر بالا ترس و طمع را بسنجید.در این شکل ،شاخص ترس و طمع ۶۵ درصد گزارش شده است که نشان میدهند طمع در بازار بیشتر است.


شاخص ترس و طمع چه کاربردی دارد؟

نکته ی قابل توجه اینجاست که این شاخص خود میتواند مثل یک اندیکاتور عمل کرده و سیگنال خرید و فروش بدهد.در شاخص ترس و طمع اعداد پایین تر از ۵۰ نشانه وجود ترس در بازار،اعداد بالای ۵۰ نشانه وجود طمع در بازار و عدد ۵۰ وضعیت خنثی را نشان میدهد.اگر شاخص ترس و طمع عددی بالای ۷۰ را نشان بدهد عقل حکم میکند که خریدی صورت نگیرد چرا که طمع در بازار زیاد است و قیمت ها به صورت غیر منطقی بالا رفته است.زمانی که شاخص پایین ۳۰ است یعنی ترس بر بازار حکم فرما است و بعد از به حداکثر رسیدن شاخص ترس احتمال شکوفایی بازار و اغاز روند صعودی وجود دارد.


کلام اخر شاخص ترس و طمع چیست ؟

در یک تعریف کلی شاخص ترس و طمع میزان احساسات موجود در بازار را اندازه گیری میکند.عدد ۱۰۰ طمع شدید را نشان میدهد و فرصتی برای فروش است.عدد ۰ ترس شدید را نشان میدهد و سیگنالی برای خرید است.لازم به ذکر است این شاخص در کنار تحلیل تکنیکال و فاندامنتال معتبراست و صرفا با تکیه بر این شاخص نمیتوان معامله کرد.

ممنون از اینکه تا پایان ” شاخص ترس و طمع چیست ؟ ” همراه ما بودید.


بیشتر بخوانید

تیم تحلیل گر
تیم تحلیل گر
من نرگسم. تحلیل گر بازارهای مالی مانند بورس،ارز دیجیتال،فارکس

دیدگاهتان را بنویسید

آخرین مقالات منتشر شده