آربیتراژ گیری تحلیل کاربران مقایسه صرافی ها قیمت ارزها اخبار
لایت فارکس

ارز Ton چیست؟ | آینده ارزدیجیتال Ton

ارز Ton چیست؟

ارز Ton چیست؟، با پیشرفت تکنولوژی بلاکچین تقریبا تمامی بخش های مختلف به دنبال ادغام کسب و کار خود با این تکنولوژی هستند. در این میان پلتفرم های شبکه های اجتماعی نیز در رقابت با یکدیگر به دنبال پیاده سازی بلاکچین برای رمزنگاری پیام ها و همچنین ایجاد یک سیستم مالی مبتنی بر این تکنولوژی هستند. این پلتفرم ها با تکیه بر دانش خود در ایجاد یک رابط کاربری مناسب و همچنین تعداد زیاد کاربران در حال استفاده از این پلتفرم ها به دنبال ایجاد یک جامعه مبتنی بر بلاکچین هستند.

در این مقاله پروژه ارز دیجیتال Ton که مخفف Telegram Open Network است و توسط پلتفرم تلگرام راه اندازی شده را بررسی می کنیم و به طور کامل اهداف و ابعاد فنی و همچنین حواشی پیرامون این پروژه را شرح می دهیم.

بررسی ویدیویی ارز Ton

(قسمت اول)

(قسمت دوم)

(قسمت سوم)

ارز Ton چیست؟

ارز Ton چیست؟
ارز Ton چیست؟

ارز Ton ارز بومی بلاکچین تلگرام است که در موارد زیر کاربرد دارد:

  • پرداخت ها: با استفاده از این ارز می توان پرداخت ها به خصوص پرداخت های درون برنامه ای را با سرعت بالایی انجام داد.
  • استیک کردن: همچنین می توان با استیک کردن این ارز پاداش دریافت کرد.
  • سرویس و خدمات: با استفاده از ارز Ton می توان به سرویس ها و خدمات گوناگون دسترسی پیدا کرد.
  • دامنه: کاربران می توانند با پرداخت این ارز یک دامنه خاص برای خود خریداری کنند.
  • کارمز تراکنش: برای انجام تراکنش در این شبکه کاربران باید ارز Ton در اختیار داشته باشند.

نیم نگاهی به ارز ton

نام اختصاری Ton
نوع ارز Token
عرضه کل ۵,۰۴۷,۵۵۸,۵۲۸
مقدار در گردش ۱.۲۲B TON
وب سایت رسمی ton.org
بلاکچین اکسپلورر etherscan.io
وایت پیپر ton.org/whitepaper
پیچ های رسمی ارتباطی twitter.com

telegram.me

سورس کد github.com

تاریخچه و بنیان گذاران پلتفرم Ton

تاریخچه و بنیان گذاران پلتفرم Ton
تاریخچه و بنیان گذاران پلتفرم Ton

همان طور که گفته شد پروژه Ton توسط تیم تلگرام تاسیس شد در این بخش اتفاقاتی که برای این پروژه پیش آمد را بررسی می کنیم.

ابتدا در سال ۲۰۱۸ تیم تلگرام به رهبری دو برادر پاول و نیکولای دوروف تصمیم به ادغام پلتفرم تلگرام با بلاکچین گرفتند و پس از بررسی های بسیار دریافتند که بلاکچین های موجود مناسب این پلتفرم نیستند و نتیجه بر آن شد که یک بلاکچین لایه اولی را برای این پلتفرم ایجاد کنند. در همان سال، تیم تلگرام در یک پیش فروش خصوصی ارز خود را که گرام نام داشت به فروش گذاشت و توانست مبلغ ۱.۷ میلیون دلار از این راه به دست آورد. این یکی از بزرگترین پیش فروش های ارز دیجیتال در آن زمان بود.

سپس در سال ۲۰۱۹ تیم فنی تلگرام یک سند جامع و کامل درباره بلاکچین طراحی شده توسط این تیم منتشر کرد که در آن به طور کامل این شبکه را معرفی و مسائل فنی آن را نیز شرح می داد. در همین سال شبکه تلگرام به صورت تست نت در دسترس قرار گرفت و کدنویسی آن به صورت منبع باز در سایت گیت هاب اختیار عموم گذاشته شد. در اکتبر سال ۲۰۱۹ سازمان بورس و اوراق و بهادار آمریکا از تلگرام به جرم فروش سهام ثبت نشده شکایت کرد و تلگرام در پاسخ به این شکایت این ادعا را بی اساس دانست و گفت این فروش به صورت عمومی نبوده و بنیاد تلگرام در آمریکا فعالیتی ندارد و اساسا یک شرکت روسی است. اما سازمان بورس با استناد به این که تعدادی از خریداران خصوصی این ارز آمریکایی بودند شرکت تلگرام را دادگاهی کرد و تیم تلگرام نیز موافقت کرد تا رفع مسائل حقوقی شبکه تست نت و پروژه Ton را به طور موقت به تعویق بیاندازد.

اما در سال ۲۰۲۰ پس از رفت و آمدهای فراوان شرکت تلگرام تصمیم گرفت که پروژه Ton را رها کند و موافقت کرد سرمایه کسانی که در پیش فروش ارز گرام شرکت داشته اند را برگرداند. بعد از این اتفاق در انتهای سال ۲۰۲۰ یک تیم توسعه دهنده که نام خود را New ton انتخاب کرده بودند، تصمیم می گیرند به صورت غیرمتمرکز زیرساخت ها و کدنویسی این پروژه را مطابق با سند جامع منتشر شده در ابتدای راه پیش ببرند.

و در سال ۲۰۲۱ پس از دریافت رای مثبت جامعه شبکه تست نت به مین نت (شبکه اصلی) تغییر پیدا کرد و همچنین تیم New ton به Ton تغییر نام داد. همان طور که گفته شد این تیم به صورت غیرمتمرکز به توسعه بلاکچین Ton می پردازد که تا به امروز نیز در این پروژه فعالیت دارند.


عملکرد پلتفرم Ton

عملکرد پلتفرم Ton
عملکرد پلتفرم Ton

همان طور که اشاره شد بلاکچین Ton در سال ۲۰۱۸ با هدف ایجاد یک سرور بسیار بزرگ برای میزبانی از سایر برنامه ها و همچنین ارائه خدمات به کاربران تاسیس شد. این بلاکچین سریع، امن و مقیاس پذیر است و می تواند میلیون ها تراکنش را در ثانیه مدیریت کند. بلاکچین Ton از چندین اجزاء تشکیل شده است که با یکدیگر آن ها را بررسی می کنیم.

  • مولتی بلاکچین: این پلتفرم از مفهوم شاردینگ برای پردازش و ثبت اطلاعات استفاده می کند که این بلاکچین را قادر می سازد میلیون ها تراکنش را در یک ثانیه مدیریت کند. از طرفی این بلاکچین به صورت تورینگ کامل اجرا می شود. به بیان ساده تورینگ کامل یک حلقه کدنویسی است که توان این را دارد، تعداد بی شماری از معادلات ریاضی را پردازش کند. خوب است بدانید که این بلاکچین خود ترمیم نیز می باشد و با بررسی شبکه و در صورت مشاهده خللی به صورت هوشمند، دست به اصلاح آن اختلال می زند. تمامی ویژگی های ذکر شده باعث می شود این بلاکچین سریع، قابل اعتماد، مقیاس پذیر و خودسازگار باشد.
  • معاملات همتا به همتا: کاربران با استفاده از این پلتفرم به صورت مستقیم با یکدیگر تبادلات خود را انجام می دهند. البته در نظر داشته باشید این بلاکچین به گونه ای طراحی شده که فعالان آن، حال چه کاربران دریافت کنند سرویس و یا نود ها بتوانند تنها به بخشی که مورد استفاده آن ها است دسترسی داشته باشد. برای مثال کاربری که به دنبال دریافت اطلاعات حساب ها هستند می توانند تنها این اطلاعات را به صورت دسته بندی داشته باشند و نیاز نیست اطلاعات اضافی دیگر را نیز دریافت کنند.
  • فضای ذخیره سازی غیرمتمرکز: کاربران و یا ارائه دهندگان سرویس ها می توانند از فضای ذخیره سازی این پلتفرم برای ذخیره اطلاعات خود استفاده کنند.
  • لایه امنیتی: این شبکه از یک لایه امنیتی برای پنهان کردن و ناشناس ماندن IP، اطلاعات هویتی و همچنین آدرس کاربران و نود ها استفاده می کند. به این ترتیب حملات هکرها دارایی کاربران را تهدید نمی کند.
  • سرویس ها و خدمات: ارائه دهندگان خدمات می توانند با استفاده بلاکچین Ton سرویس های خود را ارائه کنند. این پلتفرم با استفاده از مرورگرها و گوشی های اندروید از این خدمات پشتیبانی می کند و از طرفی یک ضمانت کننده برای کاربران نیز می باشد.
  • ثبت دامنه: با استفاده از این بخش کاربران، قراردادهای هوشمند، ارائه دهندگان خدمات و نود های شبکه می توانند یک دامنه با نام دلخواه خود داشته باشند.
  • روش پرداخت: با استفاده از این شبکه کاربران می توانند مبلغ های کوچک را با سرعت بالا جا به جا کنند و یا برای خریدن سرویس ها اقدام کنند.
  • ادغام با سایر پیام رسان های دیگر: با استفاده از این بلاکچین سایر پیام رسان ها می توانند با یکدیگر ادغام شوند و طیف وسیعی از خدمات را ارائه کنند.
  • ارتباط بین بلاکچینی: کاربران می توانند با استفاده از Bridge ایجاد شده توسط این پلتفرم، دارایی خود را به دو بلاکچین اتریوم و اسمارت چین انتقال دهند و یا از این دو شبکه، به شبکه Ton منتقل کنند.

در انتهای این بخش به نقش ولیدیتورها و شرایط برای ولیدیتور شدن را بررسی می کنیم.

به طور کلی شرایط به این ترتیب است که شما با داشتن یک سخت افزار و مقدار مشخصی کوین Ton و قفل کردن ان به مدت خاص می توانید یک ولیدیتور شوید و بعد از مدت مشخص دارایی قفل شده شما و پاداش شما آزاد می شود. حال اگر یک ولیدیتور در طول زمان مشخص فعال نباشد و یا تقلب کند پاداش آن به طور کامل و یا بخشی از آن به عنوان جریمه کسر می شود. خوب است بدانید تمامی ولیدیتورها باید یک تراکنش را تایید کنند تا آن تراکنش در بلاک ثبت شود، در غیر این صورت آن تراکنش رد می شود. همان طور که گفته شد شما به یک سخت افزار و مقداری کوین Ton نیاز دارید که این دو فاکتور به شرح زیر است:

  1. مقدار کوین مورد نیاز ۳۰۰ هزار ارز Ton است.
  2. همچنین شما به یک سیستم عامل با CPU نسل هشت و ۶۴ گیگ Memory، هارد یک ترابایت و همچنین یک خط اینترنت متصل با سرعت یک گیگابایت بر ثانیه نیاز دارید.

درآمد هر ماینر در روز حدود ۲۷۰ عدد کوین Ton می باشد که این مقدار در طول زمان متغییر است.


ویژگی های پلتفرم Ton

ویژگی های پلتفرم Ton
ویژگی های پلتفرم Ton

این پلتفرم دارای مزایا و معایب متعددی است که آن ها را با شما در میان می گذاریم. ابتدا مزایای آن را برمی شماریم.

  1. تیم فنی مجرب: تیم توسعه دهنده این پلتفرم همان تیم ابتدایی آن، که متشکل از متخصصین تلگرام بود می باشد.
  2. پشتیبانی پلتفرم تلگرام: با وجود انکار پاوول دوروف از حمایت این پروژه اما این پروژه به طور گسترده در این پیام رسان اجتماعی تبلیغ می شود.
  3. ثبت برند تلگرام: دامنه سایت پروژه Ton و همچنین دامنه گیت هاب پروژه سابق تلگرام به این تیم جدید واگذار شده است و به صورت نیمه رسمی این تیم جدید توسط برادران دوروف تایید شده اند.
  4. رابط کاربری: با سابقه درخشان این پیام رسان در ایجاد رابط کاربری مناسب، انتظار می رود کاربران بتوانند به راحتی از خدمات این پلتفرم بهره مند شوند.
  5. افزایش تقاضا: از آن جا که تلگرام کاربران زیادی در سراسر جهان دارد پیش بینی می شود این تعداد کاربر با استفاده از ارز Ton یک موج بزرگی از تقاضا را ایجاد کنند که باعث افزایش ارزش این ارز بشود.
  6. کسب درآمد: از این پلتفرم به عنوان یک نود و یا استیک کننده.

اما معایب این پلتفرم چیست؟!

  1. تعداد کم ولیدیتورها: تعداد ولیدیتورهای این پروژه در حال حاظر ۲۲۰ عدد است که نسبت به پروژه های دیگر بزرگ کریپتویی مانند بیت کوین و اتریوم بسیار کم است.
  2. سرانجام ارز گرام: با این که برادران دوروف متعهد به بازگشت پول سرمایه گذاران شدند اما مدرکی برای پرداخت و یا تکلیف این ارز وجود ندارد.
  3. مشکلات قانونی: به نظر می رسد این پروژه هنوز تحت نظر سازمان بورس آمریکا باشد و ممکن است در آینده با مشکلاتی از این جانب رو به رو شود.
  4. تبلیغات بدون اجازه: این پروژه بدون اجازه ادمین های کانال های کریپتویی موجود در تلگرام، به طور گسترده در این پیام رسان تبلیغ می شود که این کار جلوه خوبی ندارد.

امنیت پروژه Ton

امنیت پروژه Ton
امنیت پروژه Ton

پیام رسان تلگرام یکی از امن ترین پلتفرم های موجود در بازار است اما قرارداد هوشمند این پروژه توسط هیچ نهادی تایید نشده است. تیم توسعه دهنده این پلتفرم خرابکاری های احتمالی در این پلتفرم را با جریمه فرد خاطی مجازات می کنند و همچنین این تیم با استفاده از مفهوم خطای بیزانس توانسته امنیتی را ایجاد کند که اگر از هر سه ولیدیتور یک نفر خراب کار باشد، باز شبکه به صورت سالم به کار خود ادامه دهد و از بین نرود.


روند قیمتی ارز ton

روند قیمتی توکن ton
روند قیمتی توکن ton

در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به سراغ روند قیمتی توکن Ton برویم. شما می توانید نمودار این توکن را در سایت هایی همچون تریدینگ ویو، کوین مارکت کپ و… مشاهده کنید. ما در ادامه از طریق سایت کوین مارکت کپ به سراغ چارت تریدینگ ویو این توکن می رویم. برای دسترسی به نمودار فوق ابتدا باید سایت رسمی کوین مارکت کپ را باز کنید. سپس در بخش جستجو نام توکن فوق را جستجو کنید.

حال بر روی نام توکن کلیک کنید و سپس صفحه را کمی به سمت پایین اسکرول کنید. در این بخش باید گزینه Candle chart را انتخاب کنید. پس از انتخاب این گزینه، نمودار این توکن را در صرافی FTX می توانید مشاهده کنید.

با توجه به نمودار فوق، اگر بخواهیم به روند کلی این توکن نگاهی بیندازیم، متوجه می شویم که Ton coin در حال حاضر در یک روند نزولی قرار دارد. این توکن در تاریخ ۱۲ نوامبر ۲۰۲۱ با قیمتی معادل ۴.۲۰ دلار در صرافی FTX لیست شد. همان‌طور که در نمودار مشخص است، به محض لیست شدن قیمت از محدوده ۴.۲۰ به محدوده تقریباً ۶ دلار صعود کرد اما طبق نمودار فوق، این صعود تنها با یک شدو اتفاق افتاد.

قیمت این توکن در روز بعد ریزشی بود و تا محدوده ۳.۸۸ دلار نیز نزول کرد؛ اما تقریباً این روند نزولی تا ۴ دسامبر سال ۲۰۲۱ ادامه داشت چراکه قیمت تا محدوده ۱.۶۲ دلار سقوط کرد. پس از این تجربه ریزشی، قیمت توانست ۹۵ درصد ریزش فوق را جبران کند چراکه قیمت تا محدوده ۴.۸۱ دلار صعود کرد.

پس از این تجربه صعود، تقریباً روند قیمت نزولی شد و کف های جدید از قیمت ثبت شد. آخرین کفی که تا قبل از شروع این روند نزولی از قیمت وجود داشت محدوده ۱.۶۲ دلار بود اما در تاریخ ۷ مارس ۲۰۲۲ کف جدید تری در محدوده ۱.۵۵ دلار ثبت شد.

پس از ثبت کف های جدید، روند نزولی ادامه داشت حتی قیمت محدوده های ۱.۲۵ و ۱ دلار را نیز تاچ کرد. آخرین کفی که از قیمت ثبت شده است در محدوده ۰.۷۳ دلار می باشد که در تاریخ ۱۹ ژئویه ۲۰۲۲ این قیمت ثبت شد.

پس از تاچ محدوده فوق، قیمت مجدد یک اصلاح صعودی انجام داد و تا محدوده ۱.۴۰ دلار صعود کرد. پس از تاچ این محدوده، مجدد قیمت با ریزش رو به رو شد که در حال حاضر نیز قیمت در محدوده های ۱ الی ۰.۸۰ دلار در حالت تریدینگ رنج می باشد. در زمان نگارش این مقاله نیز قیمت توکن tonCoin برابر با ۰.۹۰ دلار می باشد.


کیف پول های ارز ton

کیف پول های توکن ton
کیف پول های توکن ton

انتخاب کیف پول، یکی از مهم ترین انتخاب ها در هنگام خرید و یا سرمایه گذاری رمز ارز می باشد. در حال حاضر، کیف پول های بسیار زیادی وجود دارد اما اکثر آن ها تنها با هدف سوءاستفاده از کاربران وارد این عرضه شده اند، به همین خاطر شما نباید به هر ولتی اعتماد کنید. در ادامه قصد داریم تا به کیف پول های معتبر و مهم این توکن اشاره کنیم. در صورتی که با ولت های توکن Ton آشنا نیستید، مطالعه این بخش را از دست ندهید.

  1. کیف پول نرم افزاری سیف پل Safepal:

کیف پول سیف پل یکی از ولت های معتبر و معروف این روزهای بازار کریپتو می باشد که در حال حاضر طبق آمار های منتشر شده کاربران بسیاری زیادی از آن استفاده می کنند. شما می توانید به راحتی این ولت را نصب و از آن استفاده کنید. طریقه کار با این ولت بسیار آسان است چراکه رابط کاربری کیف پول سیف پل مناسب می باشد.

از لحاظ امنیتی این ولت تأیید شده است چراکه امنیت مناسب و همچنین پایداری دارد. شما می توانید با اطمینان رمز ارز های خود را در این ولت ذخیره و سپس از آن استفاده کنید. در کل باید اشاره کنیم که اگر شما به دنبال انتخاب ولت هستید، کیف پول سیف پل می تواند یکی از گزینه های شما باشد چراکه این ولت در بین ۵ ولت برتر انتخابی بین کاربران است.

در صورتی که قصد دارید تا درباره کیف پول سیف پل اطلاعات بیشتری کسب کنید و یا با این ولت آشنا شوید، به شما پیشنهاد می کنیم که به سراغ مقاله اختصاصی آموزش کیف پول سیف پل در سایت زوم ارز بروید. در مقاله فوق به صورت کامل و جامع طریقه کار با این ولت را به شما آموزش داده ایم.

  1. کیف پول نرم افزاری تراست ولت Trust:

کیف پول تراست نیز همانند سیف پل طرفداران بسیاری دارد. شما می توانید به راحتی از این ولت استفاده کنید و رمز ارز های خود را در آن ذخیره سازی نمایید. یکی از معایب این ولت نسبت به کیف پول سیف پل این است که تراست از رمز ارز های کمتری پشتیبانی می کند اما شما می توانید تمامی توکن های شبکه اتریوم که بر روی استاندارد ERC-20 هستند را در این ولت ذخیره سازی کنید.

در صورتی که پس از جستجوی نام این ولت موفق به یافتن آن نشدید، باید با استفاده از Contracts Address یا آدرس قرارداد هوشمند توکن TonCoin این توکن را به لیست توکن های کیف پول تراست اضافه کنید. انجام این کار بسیار آسان می باشد. در صورتی که با مشکل مواجه شدید، می توانید مشکل خود را در بخش نظرات برای ما مطرح کنید تا در اسرع وقت به شما پاسخ دهیم.

  1. کیف پول نرم افزاری متامسک Metamask:

کیف پول متامسک از دیگر ولت های نرم افزاری می باشد که شما می توانید از آن برای ذخیره انواع رمز ارز های شبکه اتریوم و یا دیگر شبکه های موجود استفاده کنید. برعکس دو ولت فوق، کیف پول متامسک از نسخه افزونه ای نیز پشتیبانی می کند و شما می توانید از این نسخه در سیستم عامل های کامپیوتری استفاده کنید.

در حال حاضر، اکثر افراد به دلیل استفاده از پلتفرم های غیرمتمرکز، از نسخه افزونه ای این ولت استفاده می کنند. به یاد داشته باشید که اگر شما نیز قصد استفاده از نسخه افزونه ای این ولت را دارید، حتماً باید به موارد امنیتی دقت کنید. با توجه به این موضوع، شاید برایتان این سؤال پیش بیاید که منظور از موارد امنیتی در این بخش چیست؟

به دلیل اینکه ولت های افزونه ای به صورت آنلاین فعالیت می کنند، نسبت به دیگر ولت ها بیشتر در خطر نفوذ افراد سوءاستفاده گر هستند. به همین دلیل، به شما پیشنهاد می کنیم که حتماً در هنگام استفاده از این ولت، هیچگاه سرمایه زیادی را در آن نگه داری نکنید. همچنین به هیچ عنوان عبارات بازیابی و اطلاعات شخصی ولت را با فردی به اشتراک نگذارید. در صورتی که به موارد امنیتی دقت نکنید، ممکن است سرمایه خود را از دست دهید.

  1. کیف پول نرم افزاری اتمیک Atomic:

کیف پول اتمیک یکی دیگر از ولت های نرم افزاری می باشد که شما می توانید از این ولت در سیستم عامل های موبایلی و یا دسکتاپ به راحتی استفاده کنید. خوشبختانه کیف پول اتمیک امنیت مناسب و همچنین پایداری دارد. این موضوع به شما اطمینان می دهد که می توانید بدون هرگونه مشکلی رمز ارز های خود را در کیف پول اتمیک ذخیره سازی کنید.

اگر قصد ذخیره رمز ارز های خود در این ولت را دارید، به شما پیشنهاد می کنیم که حتماً ابتدا به صورت کامل با این ولت آشنا شوید. در صورتی علاقه مند به آشنایی بیشتر با کیف پول اتمیک هستید، به شما پیشنهاد می کنیم که به مقاله اختصاصی این ولت در سایت زوم ارز مراجعه کنید. در این مقاله ما به صورت کامل و جامع طریقه نصب و راه اندازی و همچنین کار با این ولت را به شما به صورت تصویری آموزش داده ایم.

  1. کیف پول های شبکه اتریوم ETH:

همان‌طور که اطلاع دارید این توکن بر بستر اتریوم ERC-20 لانچ شده است. به همین دلیل، شما می توانید جز ولت های فوق، در کیف پول هایی که از توکن های ERC-20 پشتیبانی می کنند نیز توکن فوق را ذخیره سازی کنید. برای اینکه بتوانید این توکن را وارد ولت های مورد نظر کنید کافی است تا طبق مراحل ذیل عمل کنید.

ابتدا باید به سراغ لیست کوین های ولت مورد نظر بروید. حال باید بر روی گزینه Add Token کلیک کنید. پس از انتخاب این گزینه، نوبت به این رسیده است که Contracts Address توکن را در مکان های مشخص شده وارد کنید. پس از وارد نمودن Contracts Address مشاهده می کنید که نام توکن برایتان نمایش داده شده است. حال شما می توانید توکن فوق را به لیست توکن های کیف پول مورد نظر اضافه کنید.

معمولاً در اکثر کیف پول ها به این شکل این کار قابل انجام است. در صورتی که مراحل اضافه نمودن کوین در ولت مورد نظر شما به شکل فوق نیست، می توانید نام ولت خود را در بخش نظرات برای ما ارسال کنید تا به صورت تصویری به شما آموزش اضافه نمودن کوین به ولت مورد نظر را بدهیم.


صرافی های توکن ton

صرافی های توکن ton
صرافی های توکن ton

برای اینکه بتوانید توکن Ton را معامله کنید، باید به سراغ صرافی های ارز دیجیتال که از این توکن پشتیبانی می کند بروید. در حال حاضر صرافی های مختلفی این توکن را در بین توکن هایی که پشتیبانی می کنند لیست کرده است اما نکته ای که در این بین وجود دارد عدم دسترسی کاربران ایرانی به تمامی صرافی های فوق می باشد.

به دلیل تحریم های موجود، کاربران ایرانی تنها مجاز هستند تا از تعداد اندکی صرافی کریپتویی خارجی استفاده کنند. به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم تا در این بخش به سراغ صرافی هایی برویم که کاربران ایرانی می توانند بدون هیچ مشکلی در آن ها این توکن را معامله کنند. در صورتی که درباره هر صرافی برایتان سؤالی ایجاد شد، می توانید در پایان سؤال خود را از ما بپرسید.

  1. صرافی متمرکز کوینکس Coinex:

در بین تمامی صرافی های متمرکز که به کاربران ایرانی خدمات می دهند، در حال حاضر تنها صرافی کوینکس از این توکن پشتیبانی می کند. اگر علاقه مند به معامله این توکن در صرافی های متمرکز هستید تنها انتخاب شما صرافی کوینکس می باشد.

این صرافی، جز توکن Ton از رمز ارز و همچنین توکن های بسیاری پشتیبانی می کند. شما می توانید به راحتی در این صرافی در بازار فیوچرز و یا اسپات رمز ارز های بسیاری را معامله کنید.

یکی از سؤالاتی که همیشه توسط کاربران بسیاری از ما پرسیده می شود این است که آیا صرافی کوینکس امنیت دارد؟ پاسخ به این سؤال را بهتر است تا ما در این مقاله به صورت قطعی ندهیم. در حال حاضر، همان‌طور که گفتیم کاربران بسیاری از این صرافی استفاده می کنند و از آن رضایت دارند. در صورتی که مصمم هستید تا به صورت کامل درباره امنیت این صرافی اطلاعات کسب کنید، به شما پیشنهاد می کنیم که به سراغ رفرنس های مختلف بروید و درباره امنیت صرافی کوینکس مطالعه کنید. در کل اگر بخواهیم در یک کلام درباره امنیت این صرافی نظر دهیم، باید بگوییم که اگر قصد فعالیت در صرافی کوینکس را دارید، حتماً به نکات امنیتی دقت کنید و هیچگاه سرمایه خود را در ولت داخلی این صرافی ذخیره نکنید.

  1. صرافی غیرمتمرکز یونی سواپ uniswap:

صرافی یونی سواپ، یکی از صرافی های غیرمتمرکز معروف کریپتویی می باشد. شما می توانید به راحتی رمز ارز های مختلفی را در این صرافی به یکدیگر تبدیل کنید و یا از خدمات دیگر این صرافی مثل شرکت در تأمین نقدینگی و… استفاده کنید.

صرافی یونی سواپ نیز امنیت مناسبی دارد و شما می توانید با اطمینان در این صرافی فعالیت خود را انجام دهید. با توجه به شرایط های تحریم و… برخی از کاربران از ما می پرسند که آیا می توانیم در تأمین نقدینگی این صرافی شرکت کنیم؟ بله. شما می توانید به راحتی و با اطمینان در تأمین نقدینگی صرافی فوق شرکت کنید. فقط به یاد داشته باشید که حتماً باید یک نرم افزار تغییر ای پی نیز برای خود نصب داشته باشید. همیشه سعی کنید به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی با ای پی ایران وارد هیچ صرافی نشوید و همیشه در هنگام ورود ای پی خود را تغییر دهید تا با مشکلات مختلف رو به رو نشوید.

در صورتی که علاقه مند به استفاده از این صرافی هستید اما از طریقه کار با آن اطلاعی ندارید، می توانید به مقاله اختصاصی صرافی یونی سواپ در سایت زوم ارز مراجعه کنید. ما در مقاله فوق به صورت کامل و جامه طریقه کار با این صرافی را به شما همراه با ویدیو آموزش داده ایم.

  1. صرافی غیرمتمرکز پنکیک سواپ Pancakeswap:

پنکیک سواپ، از دیگر صرافی های غیرمتمرکز کریپتویی می باشد که شما می توانید از آن استفاده کنید. این صرافی در حال حاضر طبق تحریم ها، ورود کاربران ایرانی و چند کشور دیگر را مسدود کرده است؛ بنابراین اگر قصد استفاده از این صرافی را دارید، در وهله اول باید به دنبال نصب یک نرم افزار تغییر ای پی باشید تا بتوانید ای پی خود را از ایران به یکی از کشور های مجاز تغییر دهید.

با توجه به این موضوع، اکثر کاربران از ما سؤال می کنند که اگر در تأمین نقدینگی این صرافی شرکت کنیم، اتفاقی برای دارایی ما نمی افتد؟ اگر علاقه مند به شکرت در تأمین نقدینگی این صرافی هستید، با وجود ممنوعیت ورود کاربران ایرانی، در صورتی که صرافی متوجه هویت ایرانی شما شود، می تواند حسابتان را مسدود کند. در نتیجه اگر در صدد انجام این کار هستید، حتماً از نرم افزار های تغییر ای پی استفاده کنید. در غیر این صورت شرکت در تأمین نقدینگی صرافی پنکیک سواپ پیشنهاد نمی شود.

خوشبختانه این صرافی از رابط کاربری مناسبی پشتیبانی می کند؛ بنابراین اگر قصد استفاده از این صرافی را دارید، نگران طریقه کار با آن نباشید چراکه می توانید به راحتی فعالیت های مورد نظر خود را در این صرافی انجام دهید.


نحوه خرید و فروش توکن ton

نحوه خرید و فروش توکن ton
نحوه خرید و فروش توکن ton

برای اینکه بتوانید توکن Ton را خرید و فروش کنید، همانند دیگر رمز ارز ها باید از صرافی های دیجیتال و یا صرافی های داخلی کیف پول های دیجیتال استفاده کنید. در بخش قبل ما به صورت کامل به صرافی هایی که از این توکن پشتیبانی می کنند اشاره کردیم. شما می توانید بنا بر علاقه و همچنین بررسی های خود یکی از صرافی های فوق را انتخاب و سپس از آن استفاده کنید.

اگر مبتدی هستید و نحوه خرید و فروش توکن Ton را نمی دانید، بهتر است به سراغ مقاله اختصاصی صرافی مورد نظرتان در سایت زوم ارز بروید تا بتوانید طریقه خرید و فروش این توکن را آموزش ببینید. به دلیل اینکه از این توکن هم صرافی متمرکز و هم صرافی غیرمتمرکز پشتیبانی می کند، در ادامه به شما خواهیم گفت که چگونه می توانید در صرافی های فوق معامله کنید.

  • طریقه معامله در صرافی های متمرکز:

برای اینکه بتوانید توکن Ton را در صرافی های متمرکز معامله کنید، ابتدا باید در صرافی مورد نظر یک حساب کاربری ایجاد کنید. پس از انجام این کار نوبت به این رسیده است که مقداری کیف پول خود را در صرافی شارژ کنید. پس از شارژ ولت، نوبت به انتخاب نوع بازاری که قصد معامله در آن دارید رسیده است. مثلاً اگر دارید تا توکن ton را در فیوچرز معامله کنید باید به سراغ بخش فیوچرز صرافی مورد نظر بروید. پس از انتخاب نوع بازار، نوبت به این رسیده است که توکن Ton را انتخاب و سپس پوزیشن خود را باز کنید. به همین راحتی می توانید خرید و یا فروش خود را در صرافی های متمرکز به این شکل انجام دهید.

  • طریقه معامله در صرافی های غیرمتمرکز:

در صرافی های غیرمتمرکز، معامله این توکن نسبت به صرافی های متمرکز آسان تر است چراکه در این نوع صرافی شما دیگر نیازی به طی نمودن مراحل ثبت نام ندارید و برای انجام این کار تنها کافی است ولت افزونه ای خود را به صرافی متصل کنید. پس از اینکه این کار با موفقیت انجام شد، باید توکن مورد نظرتان را انتخاب و سپس عملیات Swap را انجام دهید. به همین راحتی می توانید در صرافی های غیرمتمرکز هر نوع توکنی که می خواهید را تبدیل به یک توکن دیگر کنید. در صورتی که نیاز به راهنمایی بیشتر دارید، به شما پیشنهاد می کنیم که به مقاله اختصاصی صرافی مورد نظرتان مراجعه کنید. برای دسترسی به مقاله صرافی مورد نظر کافی است نام صرافی را در سایت زوم ارز جستجو کنید.


آینده پروژه Ton

آینده پروژه Ton
آینده پروژه Ton

این پلتفرم در سایت رسمی خود یک نقشه راه منتشر کرده که تا کنون اکثر اهداف مشخص شده را با موفقیت انجام داده اند و از اهداف پیش رو می توان به ایجاد یک لایه پروکسی و سایت مربوط به این پروژه و همچنین ایجاد فضای ذخیره سازی تا انتهای سال ۲۰۲۲. و همچنین ادغام با شبکه بیت کوین و پشتیبانی از ماشین مجازی بلاکچین ها در سال ۲۰۲۳ اشاره کرد.

از طرفی محبوبیت تلگرام می تواند باعث رشد این اکوسیستم شود و از طرف دیگر مسائل قانونی توسط سازمان بورس آمریکا می تواند باعث بروز مشکلاتی در آینده این پلتفرم بشود.


بررسی وایت پیپر Ton

وایت پیپر TON از دیدگاه فنی

در این بخش قصد داریم با تمرکز بر روی وایت پیپر این پروژه، بلاکچین TON و ساختار این شبکه را بررسی کنیم تا به خوبی با اجزای آن و نوع عملکرد این اجزا آشنا شویم.

خوب است بدانید بلاکچین TON از مفهوم تورینگ کامل در ساختار خود استفاده می کند. این مفهوم ریشه در علم کامپیوتر دارد و در حوزه ارزهای دیجیتال، به ویژه در طراحی و عملکرد بلاکچین‌ هایی مانند اتریوم، به کار گرفته شده است. یک بلاکچین با استفاده از تورینگ کامل می ‌تواند هر برنامه یا قرارداد هوشمند قابل تصوری را، فارغ از اینکه چقدر پیچیده باشد، تا زمانی که قدرت محاسباتی و زمان کافی داشته باشد، اجرا کند. این انعطاف ‌پذیری امکان ایجاد برنامه‌ های غیرمتمرکز پیچیده (DApps) و قراردادهای هوشمند چند وجهی را فراهم می‌ کند و موارد استفاده بالقوه از بلاکچین را گسترش می ‌دهد.

بلاکچین TON علاوه بر مفهوم تورینگ کامل که برای اجرای قراردادهای هوشمند استفاده می شد، از مفهوم مکانیسم بلاکچین عمودی خود ترمیم برای بالا بردن امنیت شبکه استفاده می کند. این مکانیسم تضمین می کند که بلاکچین می تواند به طور خودکار در صورت بروز خطا یا حمله، بدون نیاز به مداخله دستی، خود را تعمیر کند. این ویژگی برای حفظ قابلیت اطمینان و امنیت بلاکچین که برای مقیاس پذیری و توان عملیاتی بالا ضروری هستند، بسیار مهم است. به بیان ساده زنجیره ی اصلی در حال تشکیل است و زمانی که خطایی رخ می دهد، یک بلاک عمودی در بالای بلاک مخرب ایجاد می شود که خطا را تصحیح می کند و هش بلاک صحیح برای بلاک های بعدی اعمال می شود. به این ترتیب شبکه فورک نمی شود و با خیال راحت به کار خود ادامه می دهد.

در نظر داشته باشید بلاکچین TON برای افزایش مقیاس پذیری و بالا بردن توان عملیاتی خودش از مفهوم داینامیک شاردینگ استفاده می کند. با استفاده از این مفهوم هنگامی که شبکه اصلی ترافیک بالایی را تجربه می کند، برای مدیریت بهتر بار پردازشی، به شبکه های کوچک تر (شارد) تقسیم می شود. این فرآیند را می توان تکرار کرد و در صورت ادامه افزایش ترافیک، این شبکه های کوچک تر را به شبکه های کوچک تر دیگری تقسیم کرد. برعکس، اگر ترافیک کاهش یابد، این شبکه های کوچک تر می توانند دوباره به شبکه های بزرگ تر ادغام شوند و در نهایت دوباره یک شبکه واحد را تشکیل دهند. این تنظیم پویا به زنجیره TON اجازه می ‌دهد تا با شرایط متغیر شبکه سازگار شود و اطمینان حاصل کند که می ‌تواند به طور موثر تراکنش‌ ها را با سرعت بالا بدون به خطر انداختن امنیت یا عدم تمرکز، پردازش کند.

اما زمانی که زنجیره اصلی به چندین زنجیره کوچک تقسیم می شود، ارتباط بین زنجیره ای چگونه صورت می گیرد؟

برای ارتباط بین شاردهای مختلف از مفهوم مسیریابی فوری Hypercube استفاده شده است. سیستم مسیریابی Hypercube دو حالت “مسیر آهسته” و “مسیر سریع” دارد. “مسیر آهسته” زمانی استفاده می ‌شود که یک پیام باید از یک شارد به دیگری، احتمالاً از طریق چندین واسطه، ارسال شود. این روش تضمین می ‌کند که هر پیامی بدون خطا یا تکرار به مقصد می ‌رسد، اما محاسباتی فشرده دارد، به خصوص با افزایش تعداد شاردها. از سوی دیگر، “مسیر سریع” زمانی استفاده می ‌شود که ارتباط مستقیم بین شارد اصلی و شارد مقصد امکان ‌پذیر و تایید شده باشد. این روش نیاز به واسطه ها را دور می زند و به طور قابل توجهی روند تراکنش را سرعت می بخشد و بار روی شبکه را کاهش می دهد.

بلاکچین TON با استفاده از این مفهوم ارتباط تقریباً آنی بین شاردچین‌ ها را پشتیبانی می‌ کند، که برای تبادل داده‌ های بلادرنگ و هماهنگی عملیات در بخش ‌های مختلف شبکه بسیار مهم است. این ویژگی به ویژه برای سناریوهایی که نیاز به ارسال پیام در زمان محدود دارند، مانند تراکنش‌ های مالی، اجرای قراردادهای هوشمند و سایر عملیات‌ های حساس به زمان، مهم است. در نهایت این مفهوم به شبکه TON اجازه می‌ دهد تا میلیون‌ ها تراکنش در ثانیه را پردازش کند و در عین حال تأخیر کم و هزینه ‌های پایین را حفظ کند. این کارایی و مقیاس ‌پذیری برای رسیدگی به چالش ‌های مقیاس ‌پذیری فناوری بلاکچین ها بسیار با اهمیت است و TON را به یک پلتفرم رقابتی برای طیف گسترده‌ ای از برنامه ‌ها، از تراکنش ‌های ارزهای دیجیتال گرفته تا خدمات غیرمتمرکز تبدیل می ‌کند.

اما اجازه بدید کمی بیشتر با داینامیک شاردینگ در بلاکچین TON آشنا شویم. بلاکچین TON به طور کلی از سه زنجیره Masterchain، Workchains و Shardchains تشکیل می شود که هر کدام نقش های مشخصی در معماری شبکه ایفا می کنند و به مقیاس پذیری، انعطاف پذیری و قابلیت همکاری کمک می کنند. در ادامه با این زنجیره ها آشنا می شویم:

Masterchain: Masterchain به عنوان “بلاکچینِ بلاکچین ها” عمل می کند و به عنوان مرجع مرکزی برای همگام سازی مسیریابی پیام و اجرای تراکنش در کل شبکه TON عمل می کند. این شامل بلاک ‌هایی است که حاوی اطلاعاتی درباره آخرین هش ‌های بلاک همه زنجیره ‌های دیگر در سیستم است و به هر ناظری اجازه می ‌دهد تا وضعیت همه سیستم‌ های چند زنجیره‌ ای را در یک بلاک Masterchain مشخص کند. این تضمین می کند که تمام بخش های شبکه در مورد وضعیت فعلی توافق دارند و تراکنش های کارآمد و ایمن را تسهیل می کند.

Workchains: Workchains، بلاکچین های سفارشی سازی شده در شبکه TON هستند که می توانند قوانین و مکانیسم های اجماع خاص خود را داشته باشند. آن ها برای رسیدگی به انواع خاصی از تراکنش ها یا موارد استفاده، مانند اجرای یک بازی بلاکچینی یا اجرای قراردادهای هوشمند طراحی شده اند. Workchains می ‌توانند توسط جامعه ایجاد شوند، اما این فرآیند پیچیده است و نیاز به تایید ولیدیتورها دارد. Masterchain به زنجیره های جداگانه ای به نام Workchains تقسیم می شود که به موازات شبکه TON اجرا می شوند. این تقسیم‌ بندی امکان مقیاس ‌پذیری بهتر و سرعت تراکنش‌ های بالاتر را فراهم می‌ کند، زیرا هر Workchain می ‌تواند بر وظایف خاص خود بدون رقابت برای منابع با پروژه‌ های دیگر تمرکز کند.

Shardchains: هر Workchain می تواند به Shardchains های مختلفی تقسیم شود که مسئولیت مجموعه ای از حساب ها را بر اساس آدرس حساب بر عهده دارند. این شکل از اشتراک گذاری در سیستم تعبیه شده است و به بلاکچین TON اجازه می دهد هم ناهمگن باشد (Workchain های مختلف می توانند قوانین متفاوتی داشته باشند) و هم همگن (همه Shardchain ها قالب و قوانین مشترکی دارند) باشد.

به طور خلاصه، Masterchain، Workchains و Shardchains در بلاکچین TON با هم کار می کنند تا یک اکوسیستم بسیار مقیاس پذیر، غیر متمرکز و انعطاف پذیر ایجاد کنند. Masterchain همگام سازی و اجماع را در سراسر شبکه تضمین می کند، Workchain اجازه سفارشی سازی و تخصصی کردن قوانین و عملیات بلاکچین را می دهد و Shardchain توزیع تراکنش ها را در سراسر شبکه امکان پذیر می کند و مقیاس پذیری و عملکرد را افزایش می دهد.

در نهایت مقیاس پذیری و توان عملیاتی بالای TON از طریق ترکیبی از قراردادهای هوشمند تورینگ کامل، مکانیزم بلاکچین عمودی خود ترمیم شونده، و مسیریابیHypercube ، همراه با معماری شاردینگ پویا به دست می آید. این ویژگی‌ ها به TON اجازه می ‌دهد میلیون ‌ها تراکنش در ثانیه را پردازش کند و رشد مداوم را بدون کاهش عملکرد تضمین کند.

اما اجازه بدید با ساختار فضای ذخیره سازی غیرمتمرکز این شبکه بیشتر آشنا شویم.  TON Storage نقشی محوری در اکوسیستم TON ایفا می ‌کند و به عنوان یک راه‌ حل ذخیره ‌سازی غیرمتمرکز عمل می ‌کند که از فناوری اشتراک فایل و ذخیره‌ سازی همتا به همتا (P2P) استفاده می‌ کند. TON Storage برای ذخیره اطلاعات ‌هایی از بلاک ها و اسنپ شات از وضعیت بلاکچین TON طراحی شده است. این مکانیسم ذخیره سازی برای عملکرد شبکه، در دسترس بودن و یکپارچگی داده ها در سراسر شبکه بسیار مهم است.

اما تاثیر TON Storage بر شبکه چیست؟

افزونگی داده و در دسترس بودن: با ذخیره یک کپی از بلاک ها و عکس های فوری از وضعیت بلاکچین، انعطاف پذیری شبکه را در برابر از دست دادن داده ها افزایش می دهد. این افزونگی تضمین می کند که حتی اگر یک نود و یا بخشی از شبکه از کار بیفتد، داده ها در دسترس باقی می مانند و به استحکام کلی شبکه کمک می کند.

مقیاس پذیری و کارایی: ماهیت P2P ذخیره سازی TON امکان توزیع و بازیابی کارآمد داده ها را در سراسر شبکه فراهم می کند. این رویکرد نه تنها از مقیاس ‌پذیری شبکه با کاهش بار روی نودها پشتیبانی می ‌کند، بلکه دسترسی و توزیع سریع ‌تر داده را نیز تسهیل می‌ کند، که برای توان عملیاتی بالای تراکنش شبکه و زمان‌ های نهایی بلاک سریع ضروری است.

تمرکز زدایی و امنیت: با استفاده از فناوری P2P، TON Storage به تمرکززدایی شبکه کمک می کند. این تمرکززدایی سنگ بنای اکوسیستم TON است و تضمین می کند که هیچ نهاد واحدی بر کل شبکه کنترل ندارد. علاوه بر این، مدل P2P به طور ذاتی امنیت شبکه را با توزیع داده ‌ها در چندین نود افزایش می ‌دهد و کار را برای عوامل مخرب برای به خطر انداختن سیستم دشوارتر می‌ کند.

به طور خلاصه، TON Storage با افزایش مقیاس پذیری، کارایی، امنیت و عدم تمرکز بر شبکه TON تأثیر قابل توجهی می گذارد. نقش آن به عنوان یک راه حل ذخیره سازی غیرمتمرکز، افزونگی و در دسترس بودن داده ها را تضمین می کند، از توان عملیاتی بالای تراکنش شبکه پشتیبانی می کند، و به استحکام و انعطاف پذیری کلی اکوسیستم TON کمک می کند.

اما برای انتهای این بخش در مورد الگوریتم Kademlia که در شبکه TON استفاده شده بحث خواهیم کرد.

Kademlia یک الگوریتم جدول هش توزیع شده (DHT) است که شبکه های غیرمتمرکز را قادر می سازد تا خود را در ساختاری سازماندهی کنند که امکان کشف نود و مسیریابی کارآمد را فراهم می کند. Kademlia در پلتفرم‌ های غیرمتمرکز مختلف، از جمله شبکه TON، برای تسهیل ارتباطات و اشتراک‌ گذاری داده ها بین نودها بدون رجیستری مرکزی یا جستجو توسط یک نهاد واحد استفاده می ‌شود.

چگونه Kademlia در شبکه TON کار می کند؟

NodeIDs و Key Space: در Kademlia، به هر نود در شبکه یک شناسه منحصر به فرد (NodeID)، معمولاً یک هش ۱۶۰ بیتی (به عنوان مثال، SHA-1) اختصاص داده می شود. شبکه به عنوان یک درخت باینری سازماندهی شده است، جایی که موقعیت یک نود با کوتاه ترین پیشوند منحصر به فرد شناسه آن تعیین می شود. این ساختار امکان سازماندهی و جستجوی کارآمد نود ها را بر اساس شناسه آن ها فراهم می کند.

Distance Metric: در Kademlia فاصله بین دو نود را به عنوان XOR NodeID آن ها تعریف می کند. این فاصله، برای تعیین مجاورت نود ها در شبکه بسیار مهم است که برای مسیریابی و کشف نودها ضروری است.

جدول مسیریابی: هر نود یک جدول مسیریابی دارد که حاوی اطلاعات نودهایی است که در فاصله معینی از شناسه نود قرار دارند. این جدول برای مکان یابی سایر نودها در شبکه بر اساس شناسه آن ها استفاده می شود.

حال اجازه دهید برای درک بهتر این الگوریتم از یک مثال استفاده کنیم:

یک شبکه Kademlia ساده را با سه نود تصور کنید: نود A (ID: 000)، نود B (ID: 010)، و نود C (ID: 111). در ابتدا نود A و نود B به هم متصل می شوند و نود C به شبکه می پیوندد.

پیوستن نود C: هنگامی که نود C می پیوندد، یک جستجو برای شناسه خود انجام می دهد. ابتدا از نود A نزدیک ترین نود ها به خودش را می خواهد. نود A پاسخ می دهد نود B. نود C سپس از نود B می خواهد نزدیک ترین نود ها به خود را معرفی کند و دوباره نود A و نود B را دریافت می کند. در این مرحله، نود C از نود A و نود B اطلاع دارد و جدول مسیریابی خود را بر این اساس پر می کند.

به روز رسانی جدول مسیریابی: بعد از جستجوی نود C، نود A و نود B جداول مسیریابی خود را به روز می کنند تا نود C را نیز در بر گیرد. این فرآیند اطمینان می دهد که همه نود ها تا حدودی از یکدیگر آگاه هستند و کشف و ارتباط کارآمد نود را در داخل شبکه تسهیل می کند.

این مثال نشان می‌ دهد که چگونه Kademlia نودها را قادر می‌ سازد تا در یک شبکه غیرمتمرکز بدون تکیه بر یک مرجع مرکزی، یکدیگر را کشف کرده و با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. استفاده از XOR به عنوان یک متریک فاصله و سازماندهی نودها در یک درخت دودویی امکان مسیریابی و کشف نود کارآمد را فراهم می کند و Kademlia را به یک جزء اساسی از شبکه های غیرمتمرکز مانند شبکه TON تبدیل می کند.

اهداف بلاکچین TON

در اینجا مهم ترین اهداف بلاکچین TON آورده شده است:

  • مقیاس پذیری

 TON برای پردازش میلیون ها تراکنش در ثانیه (TPS) با هدف دستیابی به صدها میلیون کاربر طراحی شده است. این مقیاس ‌پذیری برای پشتیبانی از طیف گسترده ‌ای از برنامه‌ ها و خدمات در بلاکچین بسیار مهم است.

  • تعامل متقابل زنجیره ای

 هدف TON دستیابی به قابلیت همکاری متقابل زنجیره ای گسترده است که به بلاکچین های مختلف اجازه می دهد تا به صورت یکپارچه با هم تعامل داشته باشند و اطلاعات را مبادله کنند. این قابلیت همکاری برای توسعه یک اکوسیستم غیرمتمرکز ضروری است.

  • امنیت

 TON برای محافظت از کاربران و داده های آن ها در برابر تهدیدات احتمالی طراحی شده است. این شامل استفاده از تکنیک های رمزنگاری پیشرفته و مکانیسم های اجماع برای اطمینان از یکپارچگی و ایمنی شبکه می شود.

  • تمرکز زدایی

 TON یک پلتفرم غیرمتمرکز است که هدف آن ارائه انواع محصولات و خدمات بدون تکیه بر کنترل توسط یک نهاد متمرکز است. این تمرکز زدایی کلید توسعه یک اکوسیستم جدید است که در برابر سانسور و کنترل مقاوم است.

  • پذیرش کاربر

 یکی از اهداف اولیه TON داشتن بیش از ۵۰۰ میلیون کاربر جدید در عرض ۵ سال است. این هدف بلند پروازانه نشان دهنده تعهد پروژه به گسترش پایگاه کاربران بلاکچین و قابل دسترس تر کردن فناوری بلاکچین برای مخاطبان گسترده تر است.

  • توسعه برنامه های غیرمتمرکز (DApps)

هدف TON حمایت از توسعه DApps است و ابزارها و زیرساخت های مورد نیاز برای ایجاد برنامه های غیرمتمرکز نوآورانه را در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهد. این شامل پشتیبانی از قراردادهای هوشمند و زبان برنامه نویسی FunC می شود.

  • کارایی بالا

 TON به عنوان یک ابر رایانه توزیع شده یا “ابر سرور” طراحی شده است که برای ارائه قابلیت های پردازش و ذخیره سازی کارآمد طراحی شده است. این کارایی برای پشتیبانی از حجم بالای تراکنش و تقاضای کاربران پلتفرم بسیار مهم است.

  • نوآوری

هدف TON تقویت نوآوری در فضای بلاکچین، تشویق توسعه فناوری ها و برنامه های کاربردی جدید است که از قدرت تمرکز زدایی و فناوری بلاکچین استفاده می کنند.

  • آموزش و مشارکت

 TON منابع و دوره هایی را برای توسعه دهندگان و کاربران علاقه مند به یادگیری در مورد بلاکچین و شرکت در اکوسیستم آن فراهم می کند. این آموزش و مشارکت کلید رشد و توسعه جامعه TON است.

این اهداف منعکس کننده جاه طلبی TON برای ایجاد انقلابی در اینترنت و فناوری بلاکچین است و آن را برای طیف گسترده ای از برنامه ها و کاربران در دسترس، ایمن و کارآمد تر می کند.

ویژگی ها شبکه TON

در اینجا از مهم ترین و خاص ترین ویژگی های بلاکچین TON آورده شده است:

  • پارامترهای قابل تنظیم

 بلاک چین TON اجازه می دهد تا بسیاری از پارامترهای آن قابل تنظیم باشند، به این معنی که می توان آن ها را از طریق تراکنش های ویژه پیشنهاد/رای/نتیجه در masterchain بدون نیاز به هارد فورک تغییر داد. این انعطاف پذیری برای انطباق با شرایط و الزامات شبکه در حال تغییر حیاتی است.

  • پشتیبانی چند ارزی

این شبکه تا ۳۲^۲ کوین یا توکن مختلف را پشتیبانی می کند. ارزهای رمزنگاری شده جدید را می توان از طریق تراکنش های ویژه در زنجیره اصلی اضافه کرد، به طوری که هر Workchains دارای یک ارز پایه و توانایی داشتن چندین ارز دیجیتال اضافی است.

  • Dynamic Sharding

بلاکچین TON شاردینگ پویا را پیاده سازی می کند، جایی که تعداد شاردها ثابت نیست. شاردها را می توان به طور خودکار بر اساس بار تراکنش تقسیم یا ادغام کرد که امکان مقیاس پذیری کارآمد شبکه را فراهم می کند.

  • مکانیسم اثبات سهام POS

TON از یک رویکرد PoS برای تولید بلاک های جدید هم در زنجیره شارد و هم در زنجیره اصلی استفاده می کند. ولیدیتورها بر اساس کوین های وثیقه کرده خود انتخاب می شوند و فرآیندی منصفانه و ایمن برای تولید و اعتبارسنجی بلاک ها را تضمین می کنند.

  • مکانیسم بلاکچین عمودی خود ترمیم

این ویژگی بلاکچین TON را قادر می سازد به طور همزمان سریع، قابل اعتماد، مقیاس پذیر و خودسازگار باشد و از استحکام و انعطاف پذیری شبکه اطمینان حاصل کند.

  • مسیریابی Hypercube

 این مکانیسم مسیریابی نوآورانه امکان برقراری ارتباط کارآمد و سریع بین نودهای شبکه را فراهم می کند و عملکرد و مقیاس پذیری بلاکچین TON را افزایش می دهد.

  • فناوری ذخیره فایل به صورت غیرمتمرکز

 TON Storage برای ثبت وضعیت بلاکچین و همچنین برای ذخیره فایل های دلخواه برای کاربران یا سایر سرویس های در حال اجرا بر روی پلتفرم موجود است.

  • شبکه پروکسی/لایه ناشناس

مشابه I2P (پروژه اینترنتی نامرئی)، TON Proxy برای مخفی کردن هویت و آدرس های IP نودهای شبکه TON در صورت لزوم استفاده می شود و یک لایه اضافی از حریم خصوصی و امنیت را فراهم می کند.

این ویژگی ها در مجموع به موقعیت منحصر به فرد بلاکچین TON به عنوان یک پلتفرم بسیار مقیاس پذیر، ایمن و کارآمد برای برنامه ها و تراکنش های غیرمتمرکز کمک می کنند.

رقبای پروژه TON

در این بخش قصد داریم بلاکچین TON را با مهم ترین رقبای آن، اتریوم و اسمارت چین (BSC)، از نظر مقیاس پذیری، هزینه تراکنش، عدم تمرکز و موارد استفاده مقایسه کنیم.

  • مقیاس پذیری

TON: به دلیل مکانیزم شاردینگ پویا شناخته شده است، که به شبکه اجازه می دهد تا با تنظیم خودکار تعداد شاردها بر اساس بار تراکنش، مقیاس پذیر شود. این امر توان عملیاتی و مقیاس پذیری بالا را تضمین می کند.

Ethereum: به دلیل فی بالا و توان عملیاتی محدود، به ویژه در زمان اوج استفاده، با مشکلات مقیاس پذیری مواجه است. این منجر به توسعه راه حل های لایه ۲ مختلف و بلاکچین های جایگزین برای رسیدگی به این چالش ها شده است.

اسمارت چین (BSC): به لطف مکانیزم اجماع اثبات سهام (PoS) تراکنش های سریع تر و ارزان تری را در مقایسه با اتریوم ارائه می دهد. BSC به گونه ای طراحی شده است که تراکنش های بیشتری را در ثانیه انجام دهد و آن را به گزینه بهتری برای dApp هایی تبدیل می کند که به مقیاس پذیری بالا نیاز دارند.

  • کارمزد تراکنش

TON: کارمزدهای تراکنش به گونه ای طراحی شده اند که با سایر شبکه ها رقابتی باشند، با هدف ارائه راه حلی مقرون به صرفه برای کاربران و توسعه دهندگان.

Ethereum: به دلیل هزینه های بالای تراکنش خود که می تواند در دوره های پر ازدحام شبکه بسیار گران شود، شناخته شده است. این یک مشکل بزرگ برای بسیاری از کاربران و توسعه دهندگان بوده است.

 (BSC): کارمزد تراکنش های بسیار کمتری را نسبت به اتریوم ارائه می دهد و آن را به گزینه ای جذاب برای توسعه دهندگانی تبدیل می کند که به دنبال ساخت dApps بدون هزینه های بالای تراکنش هستند.

  • تمرکززدایی

TON : با هدف ارائه یک پلتفرم بسیار غیرمتمرکز، با ویژگی هایی مانند مکانیسم بلاکچین عمودی خود ترمیم شونده و شبکه همتا به همتا برای اطمینان از استحکام و انعطاف پذیری فعالیت می کند.

Ethereum: یکی از غیر متمرکز ترین پلتفرم ها به حساب می آید که تعداد زیادی از کاربران و توسعه دهندگان در اکوسیستم آن مشارکت دارند.

 (BSC): در حالی که کارمزد تراکنش های کمتر و زمان تولید بلاک سریع تر را ارائه می دهد، با این حال این شبکه تقریبا متمرکز است و توسط چند ولیدیتور مورد اعتماد خود پروژه اداره می شود.

  • موارد استفاده

TON: طراحی شده برای پشتیبانی از طیف گسترده ای از برنامه ها، از امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) تا بازی و پلتفرم های رسانه های اجتماعی، با استفاده از مقیاس پذیری و هزینه های پایین تراکنش.

اتریوم: بر فضای DeFi تسلط دارد و به طور گسترده برای راه اندازی توکن های جدید استفاده می شود. قابلیت‌ های قرارداد هوشمند آن، آن را به پلتفرمی برای ساخت برنامه‌ های غیرمتمرکز (dApps) تبدیل می‌ کند.

 (BSC): عمدتاً برای معاملات و انجام تراکنش های معمولی و استخرهای نقدینگی و همچنین معاملات با فرکانس بالا یا سایر برنامه های کاربردی با کارایی بالا استفاده می شود.

به طور خلاصه، انتخاب بین این شبکه ها به نیازهای خاص پروژه از جمله مقیاس ‌پذیری، هزینه‌ های تراکنش و سطح مطلوب عدم تمرکز بستگی دارد.


اینفوگرافیک ارز Ton

اینفوگرافیک ارز Ton
اینفوگرافیک ارز Ton

ممنون که تا پایان مقاله “ارز Ton چیست؟” همراه ما بودید.

 

منبع : زوم ارز


بیشتر بخوانید:


از اخبار روز اطلاع داری؟
از اخبار روز اطلاع داری؟

آخرین اخبار فاندامنتال ارز دیجیتال

[vc_column][vc_basic_grid post_type=”post” max_items=”6″ item=”55693″ grid_id=”vc_gid:1645702444863-21150734-cadd-6″ taxonomies=”663″][/vc_column]

تیم محتوا
تیم محتوا
محقق و علاقه مند به بلاکچین و ارزهای دیجیتال
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
16 نظرات خود را ثبت نمایید
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پوریا
پوریا
1 سال قبل

خیلی جامع ممنون

داود
داود
1 سال قبل

لطفا تحلیل رمز ارز ton را انجام دهید.

مینا
مینا
1 سال قبل

کدام صرافی غیر متمرکز برای ارز دیجیتال ton بهتر است؟

غزل
غزل
1 سال قبل

آیا ارز دیجیتال ton معتبر است؟

نسیم
نسیم
1 سال قبل

آیا صرافی های ایرانی از ارز دیحیتال ton پشتیبانی می کنند؟

کریمی
کریمی
1 سال قبل

آیا صرافی های ایرانی از ارز دیحیتال ton پشتیبانی می کنند؟

مهنیا
مهنیا
1 سال قبل

تشکر از محتوای خوبی شما.

محسن عباسپور
محسن عباسپور
مدیر
پاسخ به  مهنیا
1 سال قبل

🌹🌹

مجتبی
مجتبی
1 سال قبل

کدام صرافی از ارز دیجیتال ton پشتیبانی می کند؟

مهسا
مهسا
1 سال قبل

کدام کیف پول برای ارز ton معتبرتر است؟

محسن عباسپور
محسن عباسپور
مدیر
پاسخ به  مهسا
1 سال قبل

🌹
دوست عزیز در مقاله بیان شده است

شبنم
شبنم
1 سال قبل

آینده قیمت ارز دیجیتال ton چند است؟

محسن عباسپور
محسن عباسپور
مدیر
پاسخ به  شبنم
1 سال قبل

سلام
دوست عزیز برای اینده یک پروژه باید پروژه را از جوانب مختلف بررسی نمایید

آرمین
آرمین
1 سال قبل

آیا ارز دیجیتال ton را بخرم؟

فهیمه
فهیمه
1 سال قبل

ممنون از محتوای خوب شما

آخرین مقالات منتشر شده