آربیتراژ گیری تحلیل کاربران مقایسه صرافی ها قیمت ارزها اخبار
لایت فارکس

الگوریتم گواه اثبات اعتبار PoA چیست؟ | راهکار رفع مشکل مقیاس پذیری بلاکچین

الگوریتم گواه اثبات اعتبار PoA چیست

مقدمه

الگوریتم گواه اثبات اعتبار PoA یا Proof of Authority چیست؟ در این مقاله می خواهیم تا اطلاعاتی در ارتباط با الگوریتم گواه اثبات اعتبار و نحوه عملکرد، مزایا و محدودیت های آن در اختیار شما قرار دهیم. همانطور که می دانید دنیای ارزهای دیجیتال بسیار وسیع است و هر کدام از ارزهای دیجیتال از الگوریتم خاصی در ساختار خود استفاده می نمایند. اگر آشنایی در ارتباط با ارزهای دیجیتال داشته باشید، حتما تا به حال نام معروف ترین الگوریتم ها به نام اثبات سهام PoS و یا اثبات کار PoW را شنیده اید. علاوه بر این الگوریتم ها، الگوریتم های دیگری همچون الگوریتم گواه اثبات اعتبار یا PoA وجود دارد. اما بیاید ببینیم دلیل پیدایش این الگوریتم چیست؟ بسیاری از رمزارزها همچون بیت کوین که از الگوریتم اثبات کار یا PoW استفاده می نمایند همواره با مشکلاتی از جمله مقیاس پذیری مواجه هستند. به همین دلیل الگوریتم اجماع دیگری با نام الگوریتم اثبات اعتبار به وجود امد که سعی در افزایش مقیاس پذیری دارد. در ادامه شما به طور کامل با این الگوریتم آشنا خواهید شد.


گواه اثبات اعتبار PoA چیست؟

گواه اثبات اعتبار PoA چیست؟
گواه اثبات اعتبار PoA چیست؟

همانطور که در مقدمه این مقاله گفتیم الگوریتم اثبات اعتبار PoA نسبت به الگوریتم های اجماع PoW و PoS جدیدتر است. این الگوریتم در سال ۲۰۱۷ به عنوان راه حلی برای بلاکچین های مبتنی بر اتریوم توسط Gavin Wood، بنیانگذار و CTO سابق اتریوم پیشنهاد شد.

PoA سازوکار اجماعی است که برای تولید بلوک به اعتبارسنج های شناخته شده و معتبر اعتماد می کند و بنابراین قدرت محاسباتی شبکه را تامین می کند. الگوریتم اثبات اعتبار تراکنش های سریعتر را با استفاده از الگوریتم تحمل خطای بیزانس BFT امکان پذیر می کند.

PoA نوعی از سازوکار اجماع است که برای شرکت ها یا  سازمان های خصوصی که می خواهند زنجیره های خود را بسازند و اساسا ماهیتی بسته دارند و نیازی به مشارکت کاربران عادی ندارند، مورد استفاده قرار می گیرد. شبکه ای که از الگوریتم PoA استفاده می نماید، نیازی به استخراج ندارد.

اگر بخواهیم به عبارت دیگر به تعریف این الگوریتم بپردازیم می توان گفت، الگوریتم اثبات اعتبار PoA یک روش اجماعی است که به تعداد کمی از اجزای بلاکچین این قدرت را می دهد تا معاملات و تعاملات با شبکه را تایید کنند و آن را به روز کنند. در واقع در این الگوریتم یک یا چند ماشین اعتبارسنج وظیفه تولید هر بلاک جدید از تراکنش ها را که در بلاکچین گنجانده می شود، دارند. در الگوریتم اجماع PoA بلاکچین ها توسط نودهای اعتبارسنجی محافظت می شوند که قابل اعتماد هستند. این مدل الگوریتم بر اساس تعداد محدودی اعتبارسنج بلوک است و همین امر آن را به یک سیستم مقیاس پذیر تبدیل می کند.

در ادامه مطالب شما می توانید با نحوه عملکرد این الگوریتم آشنا شوید.


عملکرد الگوریتم گواه اثبات اعتبار PoA چگونه است؟

عملکرد الگوریتم گواه اثبات اعتبار PoA چگونه است؟
عملکرد الگوریتم گواه اثبات اعتبار PoA چگونه است؟

در این الگوریتم اعتبارسنج ها نرم افزاری را برای قرار دادن تراکنش ها در بلاک ها اجرا می کنند. این فرآیند به صورت خودکار انجام می شود و به تایید کنندگان برای نظارت دائمی بر رایانه های خود نیازی نیست.

برای انتخاب شدن به عنوان اعتبارسنج، کاربر باید سه شرط اساسی را رعایت کند:

  1. هویت باید به طور رسمی در شبکه تایید شود.
  2. به دست آوردن حق انتخاب به عنوان اعتبارسنجی که مجاز به تایید بلوک های به دست آمده و ارزیابی شده باشد.
  3. باید در بررسی ها و روش های تاسیس اختیارات سازگاری کامل وجود داشته باشد.با الگوریتم PoA، افراد حق تبدیل شدن به اعتبارسنج را پیدا می کنند، بنابراین انگیزه ای برای حفظ موقعیتی که دریافت کرده اند دارا می باشند.

پس از بررسی عملکرد الگوریتم گواه اثبات اعتبار وقت آن رسیده است تا با هم به بررسی مزایای این الگوریتم بپردازیم.


مزایای الگوریتم گواه اثبات اعتبار PoA

مزایای الگوریتم گواه اثبات اعتبار PoA
مزایای الگوریتم گواه اثبات اعتبار PoA

علاوه بر کاهش مقدار توان لازم برای نگهداری شبکه، الگوریتم PoA روند اعتبارسنجی را ساده می کند. این الگوریتم اجماع همچنین دارای یک سری مزایا است که باید مورد توجه قرار گیرد.

۱.در این الگوریتم نیازی به سخت افزار پیشرفته نیست.

الگوریتم اجماع PoW برای حل مسائل پیچیده ریاضی برای اعتبار سنجی بلوک ها نیاز به سخت افزار با کارایی بالا دارد. در مقابل، الگوریتم PoA برای اطمینان از اتصال دائمی بین نودها نیازی به حل معماها ندارد. بنابراین، اعتبارسنجان برای حفظ شبکه به تجهیزات خاصی احتیاج ندارند.

۲.نرخ معاملات بهبود یافته

الگوریتم PoA سرعت اعتبارسنجی معاملات را افزایش می دهد. بلوک ها بر اساس تعداد اعتبارسنج ها تولید می شوند، بنابراین نرخ معامله بالاتری نسبت به PoW و یا PoS دارند.

۳.تحمل حملات ۵۱%

قرار است اجماع PoA حتی بیشتر از اجماع PoW در برابر حملات مقاوم باشد. این به این دلیل است که شبکه نمی تواند توسط کاربری که موفق به تولید ۵۱% قدرت محاسباتی می شود، به خطر بیافتد. کنترل بیش از ۵۱% از اجزایی که مستقیما به هم وصل نیستند دشوارتر از آن است. بعلاوه، نودها از قبل احراز هویت می شوند و اگر یکی از انها در دسترس نباشد، شبکه می تواند ان را از روند اعتبارسنجی خارج کند.

علاوه بر مزایایی که برای این الگوریتم در این قسمت از مقاله ذکر شد، در مقابل الگوریتم PoA دارای معایبی نیز می باشد.


معایب الگوریتم اثبات اعتبار PoA

معایب الگوریتم اثبات اعتبار PoA
معایب الگوریتم اثبات اعتبار PoA

از جمله معایبی که این الگوریتم نسبت به دیگر الگوریتم های استفاده شده در ساختار رمزارزها دارد می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. این الگوریتم در مقایسه با دیگر الگوریتم ها غیرمتمرکز نیست، به همین دلیل این الگوریتم درتلاش است تا کارایی سیستم های متمرکز را افزایش دهد.
  2. با توجه به اینکه الگوریتم PoA از توان پردازش عملیاتی بالایی برخور دار است و امکان حذف و یا سانسور در آنها وجود دارد می توان گفت این ماهیت در تضادی با رمزارزها و سیستم بلاکچین است و جزئی از معایب این الگوریتم به شمار می رود.
  3. از دیگر مشکلاتی که این الگوریتم دارا می باشد می توان به قابل مشاهده بودن هویت اعتبارسنجان الگوریتم برای همه اشاره کرد. به دلیل مشخص بودن هویت اعتبار سنج ها برای دیگران، بلاکچین نیز می تواند به راحتی دستکاری شود.

تفاوت الگوریتم اثبات اعتبار PoA و اثبات سهام PoS

تفاوت الگوریتم اثبات اعتبار PoA و اثبات سهام PoS
تفاوت الگوریتم اثبات اعتبار PoA و اثبات سهام PoS

بسیاری از افراد الگوریتم گواه اثبات اعتبار PoA را نسخه ی گسترش یافته و بهبود یافته الگوریتم اثبات سهام یا PoS می پندارند و فکر می کنند تنها تفاوت این دو الگوریتم استفاده از هویت به جای استفاده از کوین است. اما در واقع این طور نیست.

الگوریتم اثبات اعتبار به دلیل توان بالایی که دارد می تواند برای حفظ حریم خصوصی در بلاکچین مورد استفاده قرار گیرد و یکی از برتری های این الگوریتم نسبت به الگوریتم اثبات سهام است. و به دلیل اینکه بلاکچین ها از یک ماهیت غیرمتمرکز برخوردار هستند، الگوریتم اثبات سهام نمی تواند برای برخی از کسب و کارها مناسب باشد.


چرا الگوریتم اثبات اعتبار PoA از الگوریتم اثبات کار PoW برتر است؟

چرا الگوریتم اثبات اعتبار PoA از الگوریتم اثبات کار PoW برتر است؟
چرا الگوریتم اثبات اعتبار PoA از الگوریتم اثبات کار PoW برتر است؟

الگوریتم اجماع PoW یا همان الگوریتم استفاده شده در بیت کوین قابل اعتمادترین و ایمن ترین تا به امروز است. با این حال، مقیاس پذیر نیست. بیت کوین و همچنین سایر بلاکچین های مبتنی بر PoW دارای عملکرد انجام تراکنش در ثانیه یا TPS هستند.

این محدودیت مشروط به این است که بیت کوین به شبکه توزیع شده ای از نودها متکی باشد که باید به توافق برسند و در مورد وضعیت فعلی بلاکچین توافق کنند. این بدان معناست که قبل از تایید بلوک تراکنش جدید، باید توسط اکثر نودهای شبکه تایید شود. بنابراین، جنبه عدم تمرکز بیت کوین نه تنها یک سیستم اقتصادی مطمئن و قابل اعتماد را فراهم می کند بلکه پتانسیل آن را برای استفاده گسترده تر محدود می کند.

به طور کلی همانطور که گفتیم، الگوریتم PoA محدود به تعدادی اعتبارسنج بلوک می باشد و این امر باعث شده است تا این سیستم مقیاس پذیر واقع شود و یکی از برتری های این الگوریتم نسبت به الگوریتم اثبات کار به شمار رود.


کلام آخر الگوریتم گواه اثبات اعتبار PoA

به طور کلی شما می توانید با خواندن این مقاله با الگوریتم گواه اثبات اعتبار PoA آشنا شوید. ایده این الگوریتم مربوط به سال ۲۰۱۷ می باشد. در این الگوریتم به تعداد کمی از اجزای بلاکچین این امکان داده می شود تا معاملات انجام شده را تایید نمایند. در الگوریتم گواه اثبات اعتبار، بلاکچین ها توسط نودهای اعتبارسنج محافظت می شوند.

لازم به ذکر است که این الگوریتم تفاوت هایی را با الگوریتم شناخته شده PoS دارد. همچنین رمزارزهایی که از این الگوریتم استفاده می نمایند قابلیت استخراج ندارند. یکی از تفاوت هایی که الگوریتم گواه اثبات اعتبار PoA با الگوریتم گواه اثبات کار PoW دارد این است که مقیاس پذیر تر می باشد. امید است که با خواندن این مقاله بتوانید اطلاعات کاملی را در ارتباط با الگوریتم گواه اثبات اعتبار PoA دریافت نمایید.

ممنون از اینکه تا پایان مقاله “الگوریتم گواه اثبات اعتبار PoA چیست؟”همراه ما بودید.


بیشتر بخوانید:

تیم محتوا
تیم محتوا
جمالی هستم و دارای 3 سال تجربه در بازار رمز ارزها می باشم. دانش آموخته رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاه تهران جنوب و در زمینه تدریس زبان و مترجمی بسیار فعالیت نموده ام. علاقه مند به حوزه موسیقی می باشم و در تلاشم تا در ارتباط با ارزهای دیجیتال دانش خود را گسترش دهم.

دیدگاهتان را بنویسید

آخرین مقالات منتشر شده