آربیتراژ گیری تحلیل کاربران مقایسه صرافی ها قیمت ارزها اخبار
لایت فارکس

ارز دیجیتال چیست؟ | عملکرد و ویژگی های ارز دیجیتال

ارز دیجیتال چیست ؟

ارز دیجیتال چیست؟ امروزه افراد مختلفی به سراغ بازار های مالی برای سرمایه گذاری می روند. یکی از این بازار ها، بازار ارز های دیجیتال می باشد. متاسفانه بیشتر افراد با این بازار آشنا نیستند و این موضوع سبب می شود تا کمی از دنیایی تکنولوژی عقب بمانند. ارزدیجیتال یا Cryptocurrency را میتوان گونه جدیدی از پول دانست که تحت شبکه بلاکچین توسعه پیدا کردهاند. به عبارتی ارز دیجیتال شکلی منحصر به فرد از پول دیجیتال می باشد که بر اساس علم رمزگذاری به وجود آمده است.

این واژه انگلیسی رمز ارز از دو عبارت crypto‌ به‌ معنای رمز و currency به‌معنای ارز تشکیل‌شده‌است.همچنین می توان اینگونه بیان کرد : کریپتوکارنسی‌ها در‌حقیقت نوعی پول اینترنتی هستند که با استفاده از تکنولوژی کریپتوگرافی (رمزنگاری) رمزگذاری می‌شوند و تمام ویژگی‌های پول‌های رایج را بجز ماهیت فیزیکی دارا هستند.

می‌توان آنها را با ارزهای دیگر مبادله کرد، با آنها تراکنش‌های مالی انجام داد، و برای خرید کالا و خدمات از آنها استفاده کرد.ارزهای دیجیتال بر روی تکنولوژی دفتر کل توزیع شده ایجاد شده اند ،که تکنولوژی بلاکچین یکی از محصولات این فناوری محسوب می شود. اکثر ارزهای دیجیتال از شبکه بلاکچین استفاده می کنند. که استفاده از بلاکچین باعث شده است این ارزهای دیجیتال ویژگی هایی مثل:غیرمتمرکز بودن،شفافیت و غیرقابل تغییر بودن داشته باشند.

 احتمالا شما که در حال مطالعه این مقاله هستید، درباره ارز های دیجیتال اطلاعاتی ندارید و قصد دارید تا در این باره مقداری اطلاعات بدست آورید. در این مقاله ما قصد داریم تا به صورت کامل درباره ارز های دیجیتال با شما گفتگو کنیم. به صورت کلی می توان گفت که ارز دیجیتال به مجموعه پول های دیجیتال می گویند که تنها در بستر اینترنت خرید و فروش می شوند.

البته لازم به ذکر است که شما می توانید ارز های دیجیتال را از فضای حقیقی هم تهیه کنید اما همانند پول دیگر رد و بدل نمی شود و تنها مجدد در همان بستر اینترنت مورد معامله قرار می گیرد. در ادامه همراه ما باشید تا به صورت کامل با ارز های دیجیتال آشنا شوید.

ارز دیجیتال چیست؟

ارز دیجیتال چیست؟
ارز دیجیتال چیست؟

ارز رمز پایه نوعی پرداخت است که می تواند به صورت آنلاین با کالاها و خدمات مبادله شود. بسیاری از شرکت ها ارزهای خاص خود را صادر کرده اند که اغلب به آنها توکن می گویند و این توکن ها را می توان به طور خاص برای کالا یا خدماتی که شرکت ارائه می دهد، معامله کرد .

ارزهای رمز پایه با استفاده از فناوری به نام بلاکچین کار می کنند. بلاکچین یک فناوری غیر متمرکز است که معاملات را مدیریت و ثبت می کند. بخشی از جذابیت این فناوری امنیت آن است.

طبق بررسی های سایت CoinMarketCap که یکی از وب سایت های محبوب رمز ارزها می باشد، بیش از ۶۷۰۰ ارز رمز پایه مختلف به صورت عمومی خرید و فروش می شود. ارزهای رمز پایه همچنان در حال تکثیر هستند و از طریق پیشنهادات اولیه سکه یا ICO پول جمع می کنند. طبق اطلاعات CoinMarketCap، ارزش کل ارزهای رمزنگاری شده در ۱۸ فوریه ۲۰۲۱ بیش از ۱.۶ تریلیون دلار بود و ارزش کل بیت کوین، محبوب ترین ارز دیجیتال، در حدود ۹۶۹.۶ میلیارد دلار اعلام شد .

به طور خلاصه می توان گفت ارز رمز نگاری شده یک ارز دیجیتال یا مجازی است. ارزهای رمز پایه شبکه های غیر متمرکز مبتنی بر بلاکچین هستند. یک ویژگی مشخص ارزهای رمز پایه این است که به طور کلی توسط هیچ مرکزی صادر نمی شود و این باعث می شود آن ها از لحاظ تئوری در برابر مداخلات یا دستکاری های دولت مصون باشند .

بسیاری از کارشناسان معتقدند که بلاکچین و فناوری های مرتبط باعث اختلال در بسیاری از صنایع از جمله امور مالی و حقوقی خواهد شد. ارزهای رمزنگاری شده به دلایلی از جمله استفاده آنها برای فعالیت های غیر قانونی، نوسان نرخ ارز و آسیب پذیری زیر ساخت های زیربنایی با انتقاد روبرو می شوند. با این حال، آنها همچنین به دلیل قابلیت حمل، تقسیم پذیری، مقاومت در برابر تورم و شفافیت مورد ستایش قرار گرفته اند.

ارزهای رمز نگاری شده سیستمی هستند که امکان پرداخت آنلاین را فراهم می کنند. مفهوم رمز نگاری به الگوریتم های رمزگذاری مختلف و تکنیک های رمزنگاری اشاره دارد.

بسیاری از سایت ها برای اشاره به ارزهای رمزنگاری‌شده (Cryptocurrency) از نام‌های زیر نیز استفاده می‌کنند:

  • ارز رمزپایه
  • کریپتوکارنسی‌
  • ارز دیجیتال
  • رمزارز
  • ارز رمزی

اما در واقع ارزهای دیجیتال دسته گسترده‌ای از ارزها هستند و ارزهای رمزنگاری شده به عنوان زیردسته این ارزها محسوب می‌شوند. قابل ذکر است کریپتوکارنسی‌ خود دارای دو دسته توکن (Token) و کوین (Coin) است، اساسی‌ترین تفاوت این دو این است که توکن‌ها دارای بلاک‌چین اختصاصی نیستند و بر پایه یک بلاکچین دیگر همانند اتریوم (ethereum)ایجاد می‌شوند، اما کوین‌ها بلاکچین اختصاصی خود را دارند.

با این حال برخی از افراد هستند که این دو مفهوم را برای ارزهای مختلف بکار می‌برند. همانطور که گفتیم ارز دیجیتال نیز نوعی پول به حساب می آید اما نه در فضای حقیقی بلکه در بستر اینترنت و به صورت دیجیتال. ارز های دیجیتال بر روی فناوری دفتر کل توزیع شده ایجاد شده اند و می توان گفت که یکی از مهم ترین محصوالات آن تکنولوژی بلاکچین می باشد.

شما می توانید ارز های دیجیتال را به صورت مستقیم و بدون دخالت هر واسطه ای خریداری کنید. برای خرید و فروش ارز های دیجیتال تنها نیاز به استفاده از یک صرافی دارید. برای تهیه ارز های دیجیتال دیگر نیازی به مراجعه حضوری به بانک ها نمی باشد و همانطور که گفته شد می توانید به راحتی از صرافی های دیجیتال رمز ارز های دلخواه خودتان را تهیه کنید.

تقریبا می توان گفت که ارز های دیجیتال همانند دلار و ریال با سازکار های مختلفی ایجاد می شود. به عنوان مثال هر ارز دیجیتال در ابتدا که تولید می شوند به عنوان یک عرضه اولیه توسط برخی از سرمایه گذاران خریداری می شوند و مقداری دیگر نیز برای استخراج باقی می ماند.

تقریبا در سال ۲۰۰۹ بود که ” بیت کوین ” به عنوان اولین رمز ارز جهان وارد بازار شد. پس از آن رمز ارز های بسیار زیادی وارد بازار شدند اما هیچ کدام نتوانستند به اندازه ارز دیجیتال بیت کوین محبوب شوند. احتمالا تا به حال نام ارز دیجیتال بیت کوین را شنیده باشید. بیت کوین هم اکنون به عنوان پادشاه ارز های دیجیتال شناخته می شود. در حال حاضر در بین تمامی ارز های دیجیتال، بیت کوین از قیمت و ارزش بیشتری برخوردار می باشد.

پس از بیت کوین رمز ارز های دیگری وارد بازار شدند و همین امر باعث شد تا افرادی زیادی به دنیایی رمز ارز ها روی بیاورند. هم اکنون تقریبا تعداد ارز های دیجیتال به بیش از ۵۰۰۰ واحد رسیده است. همانطور که گفتیم اولین رمز ارز جهان بیت کوین است. به همین دلیل به دیگر رمز ارز ها آلت کوین می گویند.ارزهای دیجیتال در پاسخ به دو مشکل “اعتماد به شخص سوم “و ” دوباره خرج کردن ” به وجود آمد. بیت کوین به عنوان اول ارز دیجیتال به وجود آمده توانست این مشکل را حل کند. زیرا دیگر نیازی به افراد،گروه ها و یا سازمان و اداره خاصی برای منتقل کردن یا دخیره کردن پول و دارایی نیست.

برخی از ارز های دیجیتال معروف عبارت اند از:

ارزهای دیجیتال با گذشت زمان مشکلات متفاوتی را حل کردند. مثلا اتریوم با هدف اجرای قرار داد هوشمند معرفی شد. در حال حاضر توکن های زیادی روی بستر ارز دیجیتال هایی مثل اتریوم، ایاس و ترون ایجاد شده اند که با استفاده از قدرت بلاکچین اصلی تراکنش انجام می دهند.

تمامی ارز های دیجیتال، هر کدام برای حل یک مشکل و یا یک دغدغه به وجود آمده اند. به عنوان مثال ارز دیجیتال ریپل آمده است تا نگاه خوشبینانه ای به بانک ها ایجاد شود و همچنین برای ارائه خدمات بانکی پرسرعت با هزینه کم تری تلاش می کند. اگر به تاریخچه تمامی رمز ارز ها مراجعه کنید، با هدف هایشان آشنا خواهید شد.


موارد مربوط به ارزهای دیجیتال که باید بدانید

موارد مربوط به ارزهای دیجیتال که باید بدانید
موارد مربوط به ارزهای دیجیتال که باید بدانید

۱.بلاکچین Blockchain: بلاکچین نوعی پایگاه داده است که در آن سوابق معاملات دیجیتال ارز رمزنگاری شده به صورت گروهی یا بلاک ذخیره می شود. بلاک های جدید به طور مداوم به عنوان پسوند بلاک قبلی ایجاد می شوند و یک زنجیره را تشکیل می دهند. این بلاکچین ها در پایگاه داده ساخته می شوند و مقدار زیادی از داده ها را در مورد معاملات یک ارز رمزپایه خاص ذخیره می کنند.

غیرمتمرکز Decentralized: در چارچوب ارز رمزنگاری شده، اصطلاح غیرمتمرکز به معنای پشتیبانی ارز توسط بانک مرکزی یا سایر موسسات مالی نیست.

فناوری دفتر توزیع شده (DLT): یک رکورد دیجیتال غیرمتمرکز. برخلاف پایگاه های داده معمولی، هیچ مرجع  مرکزی وجود ندارد. ثبت یک معامله دائمی است. بلاکچین نوعی DLT است، اما این فناوری می تواند اهداف فراتر از تجارت ارزهای رمزپایه را نیز به خدمت گیرد.

بیت کوین Bitcoin: اولین ارز رمزنگاری شده و محبوب در میان ارزهای دیجیتال.

آلت کوین Altcoin: هر ارز رمزنگاری شده به غیر از بیت کوین. برخی از آلت کوین های معروف شامل اتریوم، دوج کوین و لایت کوین هستند.

صرافی Exchanges: بازاری است که می توانید ارز رمزنگاری شده را در آن بخرید و یا بفروشید.

کیف پول Wallet: محلی برای ذخیره ارزهای رمزنگاری شده شما می باشد. بسیاری از صرافی ها کیف پول دیجیتال ارائه می دهند.


انواع ارز دیجیتال:

انواع ارز دیجیتال
انواع ارز دیجیتال

۱.بیت کوین : اولین ارز رمز نگاری شده مبتنی بر بلاکچین ، بیت کوین بود که هنوز هم محبوب ترین و با ارزش ترین ارز باقی مانده است . امروزه هزاران ارز رمز پایه با عملکردها و مشخصات مختلف وجود دارد . برخی از اینها فورک بیت کوین هستند ، در حالی که برخی دیگر ارزهای جدیدی هستند که از ابتدا ساخته شده اند .

۲.آلت کوین : برخی از ارزهای رمز پایه در اثر رقابت با بیت کوین ایجاد شده اند و به عنوان آلت کوین شناخته می شوند . در واقع آلت کوین ها تمامی ارزهای دیجیتال را به غیر از بیت کوین شامل می شوند .

۳.شت کوین : این دسته از ارز های دیجیتال آینده خوبی ندارند و صرفا بر اساس تبلیغات افراد سودجو ، خرید و فروش می شود و اصولا افرادی که در این بازار مبتدی هستند از این شت کوین ها استقبال خوبی می کنند.

پس به طور کلی می توان نتیجه گرفت که ارزهای رمز پایه به دو دسته بیت کوین و آلت کوین ها تقسیم بندی می شوند .


مزایای ارزهای دیجیتال

مزایای ارزهای دیجیتال
مزایای ارزهای دیجیتال

۱.ارزهای رمز پایه این وعده را دادند که انتقال وجه بین دو طرف، بدون نیاز به شخص ثالث قابل اعتماد مانند بانک یا کارت اعتباری باشد و انتقال وجه را آسان نماید. در عوض این انتقال با استفاده از کلیدهای عمومی و کلیدهای خصوصی و اشکال مختلف سیستم های تشویقی، مانند اثبات کار یا اثبات سهام، تامین می شود.

۲.در سیستم های رمز نگاری مدرن، کیف پول یا آدرس حساب کاربر دارای یک کلید عمومی است، در حالی که کلید خصوصی تنها برای مالک شناخته شده است و برای امضای معاملات استفاده می شود. انتقال وجوه با حداقل هزینه پردازش انجام می شود و به کاربران اجازه می دهد از هزینه های سنگین پرداخت شده توسط بانک ها و موسسات مالی برای انتقال وجه جلوگیری کنند.


معایب ارزهای دیجیتال

معایب ارز دیجیتال
معایب ارز دیجیتال

ماهیت نیمه ناشناس معاملات ارزهای رمز نگاری شده آنها را برای بسیاری از فعالیت های غیر قانونی مانند پولشویی و فرار مالیاتی مناسب می کند . برخی از ارزهای رمزنگاری شده خصوصی تر از بقیه هستند .

به عنوان مثال بیت کوین برای انجام تجارت غیر قانونی به صورت آنلاین گزینه نسبتا ضعیفی است .


کلاهبرداری ارزهای رمز نگاری شده

کلاهبرداری در ارزهای دیجیتال
کلاهبرداری ارزهای رمز نگاری شده

هرچه افراد بیشتری به ارزهای دیجیتال علاقه مند می شوند، کلاهبرداران در حال یافتن راه های بیشتری برای استفاده از آن هستند. به عنوان مثال کلاهبرداران ممکن است فرصت های سرمایه گذاری و تجاری بزرگی را ارائه دهند و وعده می دهند سرمایه گذاری شما را دو برابر کنند یا به شما آزادی مالی می دهند.

مراقب هرکسی باشید که تضمین می کند در آمد کسب خواهید کرد و نوید پرداخت های کلانی را می دهد که در مدت زمان کوتاهی پول شما را دو برابر می کند و یا وعده پول رایگان به دلار یا ارز رمزنگاری شده را می دهد که ادعاهای ارائه شده شرکت آن رمز ارز روشن نیست.


ویژگی ها و تفاوت ارزهای دیجیتال با پول های معمولی

تفاوت ارز دیجیتال با پول معمولی

همانطور که گفتیم، ارز های دیجیتال در بستر اینترنت مورد معامله قرار می گیرند اما ارز های فیات ( همان پول های معمولی مانند ریال و دلار و… ) در بستر حقیقی رد و بدل می شود. ارز های دیجیتال با ارز های فیات تفاوت های بسیار زیادی دارند. در این قسمت از مقاله همانطور که مطلع هستید قصد داریم تا درباره تفاوت های این دو ارز با شما گفتگو کنیم. لازم به ذکر است که منظور از ارز های فیات همان پول های معمولی همانند دلار و ریال و یورو و…. می باشد.

اولین تفاوت در ارز های دیجیتال و پول های معمولی در ناشناس بودن تراکنش ها می باشد. همانطور که گفتیم ارز های دیجیتال در بستر اینترنت معامله می شوند و برای انتقال آن ها باید از یک صرافی آنلاین ارز دیجیتال اقدام کنید. تمامی اطلاعات تراکنش های شما در آن صرافی رمزنگاری می شود و ناشناس می ماند اما در پول های معمولی و یا ارز فیات دیگر اینگونه نمی باشد و تمامی تراکنش ها شما با هویت انجام می شود. برای مثال زمانی که شما به یک بانک می روید قصد انجام یک تراکنش را دارید، متصدی بانک برای شما این عملیات را انجام می دهد.

تمامی اطلاعات تراکنش انجام شده ثبت می شود و می تواند هر ارگان و یا دولتی به آن دست پیدا کند. تفاوت بعدی ارزهای دیجیتال ناشناس بودن است. به این معنی که آدرس کیف پول شما شامل اطلاعات هویتی شما نمی شود. تفاوت دیگر ارزهای دیجیتال میزان امنیت ارزهای دیجیتال است. با استفاده از سیستم کلید خصوصی و عمومی، کنترل دارایی کاملا در اختیار خود شخص می باشد.

مهم‌ترین ویژگی ارزهای دیجیتال عملکرد غیرمتمرکز آنها است. یعنی تحت کنترل هیچ نهاد، سازمان یا دولت خاصی نمی باشد. بنابراین دیگر اثری از دخالت دولت‌ها در مدیریت پروژه‌های بلاکچین نمی باشد. شبکه بلاکچین، شبکه‌ ی گسترده ای است که ارزهای دیجیتالی در آن تبادل می‌شوند. ارزهای دیجیتال برخلاف پول های رایج در انحصار شخص یا نهاد خاص نیستند. یعنی اشخاص قادرند بدون نیاز به کسب اجازه از کسی تراکنش انجام دهند.

از دیگر تفاوت های این دو ارز می توان به غیر قابل بازگشت بودن آن ها توجه کرد. زمانی که شما در یک صرافی مقداری کوین به یک حساب دیگر انتقال می دهید، در صورتی که این کار به اشتباه صورت گرفته باشد دیگر غیر قابل بازگشت می باشد و عملا دیگر مقدار سرمایه ای که انتقال داده اید از بین می رود. اما در ارز های فیات و یا پول های معمولی اینگونه نمی باشد و اگر شما به اشتباه مقداری پول انتقال دهید می توانید با پیگیری به راحتی آن را مجدد بازگردانی کنید.

یعنی اگر ارز دیجیتالی را انتقال دهید و تراکنش شما انجام شود، دیگر قادر به بازگرداندن آن نخواهید بود. اما در مورد پول های معمولی شما اگر به حساب شخص دیگر اشتباها پولی واریز کنید با مراجعه به بانک و پیگیری قضایی می توانید آن را برگشت دهید. اما در مورد ارزهای دیچیتال امکان ندارد مگر اینکه خود گیرنده آن را برگشت دهد.

تفاوت بعدی که به آن اشاره خواهیم کرد انتقال بی مشکل ارز های دیجیتال است. شما می توانید به راحتی هر جا که باشید، اقدام به ارسال ارز های دیجیتال کنید. برای مثال می توانید از ایران به راحتی برای فردی که در آمریکا زندگی می کند ارز دیجیتال ارسال کنید. با استفاده از ارزهای دیجیتال می توانیم به هر نقطه ای از دنیا پول ارسال کنیم. محدودیت مرزی برای ارزهای دیجیتال وجود ندارد. اما اگر بخواهید برای این انتقالات از ارز های فیات استفاده کنید، کار کمی سخت می شود. این موضوع ممکن است افراد بسیاری را برنجاند اما با وجود ارز های دیجیتال این مشکل به راحتی حل می شود.

تفاوت هایی که در این قسمت آورده شد، تفاوت های مطرحی بودند تا شما بهتر بتوانید ارز های دیجیتال را بشناسید. البته لازم به ذکر است که تفاوت های دیگری نیز وجود دارد اما با این حساب گزینه هایی که گفته شد جزء مهم ترین ها بوده اند.


ارزهای دیجیتال چگونه کار می کنند؟

ارزهای دیجیتال چگونه کار می کنند؟
ارزهای دیجیتال چگونه کار می کنند؟

یکی از سوالات پرتکراری که ممکن است برای شما پیش بیاید این است که ارز های دیجیتال چگونه کار می کنند؟ همانطور که مطلع هستید در این قسمت از مقاله قصد داریم تا درباره نحوه کارکرد ارز های دیجیتال با شما گفتگو کنیم. در ادامه همراه ما باشید.

برای اینکه کاربران از از تراکنش هاشان خاطر جمع باشند، ارز های دیجیتال از فناوری غیر متمرکز استفاده می کند. این موضوع سبب می شود تا پرداخت ها ایمن باشند. تمامی تراکنش ها از روز اول که ایجاد می شوند بر روی شبکه بلاکچین انجام می شود و به صورت مدام به روز رسانی می شود. تمامی تراکنش های ارز دیجیتال به صورت کاربر به کاربر و یا همتا به همتا و یا ” P2P ” انجام می شوند. این موضوع سبب می شود تا در تراکنش ها دیگر نیاز به واسط نباشد و تمامی واسط ها از بین می روند.

وظیفه نظارت داشتن روی شبکه و ایجاد امنیت کافی بر عهده نود ها قرار می گیرد. ارزهای دیجیتال از روش های متعددی برای انجام دادن تراکنش ها استفاده می کنند. مثلا بیت کوین از روش اثبات کار بهره می گیرد. در روش اثبات کار ماینر ها تراکنش هارا تایید می کنند.این روش های متعدد در شبکه بلاکچین که به اسم الگوریتم اجتماع معرفی می شود،شیوه به تفاهم رسیدن مشارکت کنندگان در شبکه را در خصوص تایید کردن یا تایید نکردن یک تراکنش مشخص می کنند.مثلا در بیت کوین این وظیفه به عهده ماینر ها است.

در ایاس و ترون درباره تعیین نودها رای گیری می کنند.در شبکه های اثبات سهام هر شخصی که قسمتی از کوین هایش را در شبکه به شکل سهام قفل کرده باشد می توانند برای تراکنش ها تصمیم بگیرد. از روی دیگر برای بدست آوردن ارز های دیجیتال نیز دیگر هیچ واسطه ای ندارد و خودتان می توانید به راحتی ارز دیجیتال استخراج کنید. برخی از رمز ارز ها به روش استخراج تولید می شوند. اگر قصد دارید تا ارز های دیجیتال را خودتان تولید کنید باید اقدام به استخراج کنید. اگر در ادامه همراه ما باشید به صورت مفصل با استخراج ارز های دیجیتال آشنا خواهید شد.


تفاوت بیت کوین و آلت کوین

تفاوت بیت کوین و آلت کوین
تفاوت بیت کوین و آلت کوین

به صورت کلی می توان ارز های دیجیتال را به دسته بیت کوین و آلت کوین تقسیم نمود. همانطور که گفتیم بیت کوین به چند دلیل به عنوان شاه کوین ها به حساب می آید. اولین دلیلی که به بیت کوین لقب شاه کوین ها داده شده این است که به عنوان اولین رمز ارز وارد بازار شده است. دومین دلیل این است که در حال حاضر بیت کوین نسبت به دیگر ارز های دیجیتال از قیمت بیشتری برخوردار است. این دو دلیل به عنوان مهم ترین دلایلی است که بیت کوین این لقب را گرفته است. باقی ارز های دیجیتال را آلت کوین می نامند. البته لازم به ذکر است که برخی از کوین ها از کد های اولیه بیت کوین استفاده کرده و به وجود آمده اند به عنوان دیگر می توان گفت که آن ها فورکی از بیت کوین به حساب می آیند. تمامی آلت کوین های که فورک بیت کوین هستند نسبت به بیت کوین تغییراتی کرده اند و این موضوع سبب شده است تا به وجود آیند. اینکه فکر کنید تمامی کوین ها به این روش ایجاد شده اند کاملا اشتباه است و اصلا اینطور نمی باشد و تنها چند ارز هستند که فورک بیت کوین می باشند.هر ارز دیجیتال نیز بلاکچین مخصوص به خودش را دارد و هر کدام در یک بلاکچین فعالیت می کنند. لازم به ذکر است که تعداد کمی از کوین ها ممکن است بر روی بلاکچین یک ارز دیگر شروع به فعالیت کنند که به آن ها توکن گفته می شوند. احتمالا نام توکن ها را زیاد در بازار ارز های دیجیتال شنیده باشید همانطور که گفتیم بعضی از توکن ها هستند که بلاکچین جداگانه ای ندارند و بر روی بلاکچین یک ارز دیجیتال دیگر متصل می شوند. توکن ها برای اجرای تراکنش های خود از قدرت آن بلاکچینی که به آن متصل هستند استفاده می کنند.

بیشتر بخوانید

تفاوت بیت کوین و آلت کوین چیست ؟


ارزهای دیجیتال چگونه تولید می شوند؟

ارزهای دیجیتال به روش ماینینگ یا استخراج کردن از طریق روش ها و محاسبات سخت رایانه ای تولید می شوند. ماینرها با ایجاد کردن هر بلاک و اضافه کردن آن به شبکه بلاکچین کار خود را انجام می دهند. برای استخراج ارزهای دیجیتال به کامپیوترهای پیشرفته و قدرتمند نیاز است. همچنین این کار برق زیادی مصرف می کند. که البته این مصرف برق بالا به دغدغه ماینرها تبدیل شده است.


ارز های دیجیتال چگونه استخراج می شوند؟

ارز های دیجیتال چگونه استخراج می شوند؟
ارز های دیجیتال چگونه استخراج می شوند؟

همانطور که در طول مقاله اشاره کردیم، استخراج ارز های دیجیال به وسیله دستگاه های ماینر ” ASIC ” و یا ریگ های استخراج ” RigMining “ صورت می گیرد. متاسفانه تهیه تجهیزات در ایران کمی گران است و آن هم به دلیل نوسانات ارز ( دلار ) در کشور می باشد. اگر فردی قصد تهیه دستگاه استخراج داشته باشد، نیاز به هزینه بسیار زیادی دارد و این موضوع می تواند برای او کمی تلخ باشد.

اما این موضوع نمی تواند از علاقه و هدف جلوگیری کند زیرا اگر امکانات استخراج ارز دیجیتال فراهم نباشد شما می توانید از طریق خرید و فروش ارز های دیجیتال اقدام به بدست آوردن رمز ارز ها کنید. هر ماینر دارای یک الگوریتم می باشد و هر ارز نیز یک الگوریتم دارد. بر این اساس می توانید دستگاه مورد نظرتان را انتخاب کنید. برای خرید دستگاه ماینر ابتدا باید رمز ارز مورد نظر خود را انتخاب کنید و پس از انتخاب ارز دیجیتالی که قصد استخراج آن را دارید اقدام به انتخاب بهترین دستگاه کنید.

خوشبختانه برخی از رمز ارز ها همانند اتریوم را می توان با تجهیزات کم هزینه تری استخراج نمود. برای اینکه بتوانید اتریوم استخراج کنید دیگر نیازی به تهیه دستگاه ماینر و یا ASIC نمی باشد و تنها شما می توانید با ریگ های استخراج اقدام به استخراج ارز دیجیتال اتریوم کنید. متاسفانه برای استخراج ارز دیجیتال بیت کوین این امکان وجود ندارد چرا که بیت کوین به دلیل اینکه طرفداران زیادی دارد، شبکه بسیار شلوغی نیز دارد و این موضوع سبب شده است تا ریگ های مایننیگ قدرت استخراج بیت کوین را نداشته باشند.

اگر علاقه به سرمایه گذاری ارز های دیجیتال دارید اما نمی توانید تجهیزات مورد نیاز را تهیه کنید، نگران نباشید می توانید این کار را از طریق خرید و فروش انجام دهید. یکی دیگر از راه های بدست آوردن ارز های دیجیتال خرید و فروش آن ها می باشد. اگر در ادامه همراه ما باشید به خرید و فروش ارز های دیجیتال خواهیم پرداخت.


کیف پول ارز های دیجیتال چیست؟

کیف پول های ارز دیجیتال
کیف پول های ارز دیجیتال

ارز های دیجیتال پس از استخراج باید در کیف پول های دیجیتالی ذخیره شوند. زمانی که شما اقدام به خریداری ارز دیجیتال می کنید، مجدد نیاز به یک کیف پول دارید تا بتوانید آن را ذخیره کنید. به صورت کلی باید بگوئیم که هر فردی که دارای ارز دیجیتیال است باید یک کیف پول دیجیتال نیز برای ذخیره رمز ارز های خود داشته باشد. در حال حاضر ۳ نوع کیف پول وجود دارد که شما می توانیم از هرکدام که خواستید استفاده کنید. کیف پول های دیجیتال عبارت اند از:

  1. کیف پول های نرم افزاری و یا آنلاین: کیف پول های نرم افزاری بر روی سیستم عامل ها نصب می شوند و شما می توانید در کامپیوتر و یا گوشی خود از آن ها استفاده کنید. هر کیف پول بستکی دارد تا به چه سیستم عامل سازگاری داشته باشد و شما طبق همان می توانید از کیف پول در سیستم عامل خود استفاده کنید. در حال حاضر کیف پول های دیجیتال برای تمامی سیستم عامل ها اعم از: ” ویندوز ” Windows “، ” مک ” MAC “، ” لینوکس ” Linux “، ” اندروید ” Android “، ” ای او اس ” IOS ” موجود می باشند.کیف پول های آنلاین نیز که به آن ها کیف پول های تحت وب هم می گویند تنها برای استفاده در بستر اینترنت به صورت آنلاین استفاده می شوند. شما می توانید این نوع کیف پول ها را تنها با یک مرورگر در هر سیستم عاملی که خواستید اجرا کنید و رمز ارز هایتان را ذخیره کنید.
  2. کیف پول های سخت افزاری: کیف پول های سخت افزاری به صورت فیزیکی در بازار فروخته می شود. شما می توانید به راحتی کیف پول های سخت افزاری موجود را بخرید و از  آن ها استفاده کنید. امروزه بیشتر افراد از کیف پول های نرم افزاری استفاده می کنند زیرا نسبت به کیف پول های سخت افزاری و کاغذی راحت تر و قابل دسترس تر هستند. یکی از بهترین مزایا کیف پول های سخت افزاری امنیت آن ها می باشد. به همین دلیل ممکن است گاها شنیده باشید که اگر قصد سرمایه گذاری بر روی ارز های دیجیتال را دارید از کیف پول های سخت افزاری استفاده کنید. زمانی که شما قصد دارید تا برای مدتی از سرمایه خود نگهداری کنید نیاز به امنیت برای حفظ سرمایه دارید. یکی از معایب کیف پول های سخت افزاری قیمت بسیار بالای آن ها می باشد. متاسفانه به دلیل نوسانات ارز در ایران ( دلار ) کیف پول های سخت افزاری قیمت بسیار بالایی دارند.
  3. کیف پول های کاغذی: کیف پول های کاغذی به صورت آنلاین اجرا می شوند. زمانیکه یک کیف پول کاغذی ایجاد می کنید اطلاعات کیف پولتان به صورت خودکار توسط سایت بر روی یک کاغذ نوشته می شود و شما با پرینت گرفتن از آن می توانید اطلاعات کیف پول خود اعم از آدرس و اطلاعات خصوصی را داشته باشید. پیشنهاد می کنیم که در صورت امکان کمتر از کیف پول های کاغذی استفاده کنید.

خرید و فروش ارز های دیجیتال چگونه است؟

خرید و فروش ارز های دیجیتال چگونه است؟
خرید و فروش ارز های دیجیتال چگونه است؟

اگر تصمیم به خرید و فروش ارز های دیجیتال گرفته اید، این کار را باید از طریق انواع صرافی های دیجیتال و یا آنلاین انجام دهید. همانطور که گفتیم ارز های دیجیتال در بستر اینترنت مورد معامله قرار می گیرند و شما نیز باید از طریق صرافی های آنلاین اقدام به خرید و فروش ارز های دیجیتال کنید. همانطور که پیشتر آوردیم، متاسفانه صرافی های دیجیتال ای پی کاربران ایرانی را مسدود کرده اند و این موضوع سبب شده است تا برای دسترسی به صرافی ها از یک نرم افزار تغیر ای پی همانند VPN و یا VPS استفاده کنیم. شما در صرافی های دیجیتال می توانید هر نوع ارزی که قابلیت خرید و فروش دارند را خریداری کنید حتی دلار. در حال حاضر چندین صرافی ایرانی در بستر اینترنت فعالیت می کنند که شما می توانید از طریق این صرافی ها دلار خرید  فروش کنید همچنین جز دلار می توانید رمز ارز های دیگر را نیز بخرید و یا بفروشید. اگر علاقه ای به فعالیت در صرافی های بین المللی را ندارید، می توانید از صرافی های ایرانی برای خرید و فروش رمز ارز های خود استفاده کنید. استفاده از صرافی های ایرانی این مزیت را دارند که دیگر نیازی به داشتن نرم افزاری هایی همانند VPN و VPS را ندارید. اما مشکل دیگری که در این بین وجود دارد این است که کارمزد صرافی های ایرانی به شدت بالا است.


معرفی محبوب ترین ارز های دیجیتال

معرفی محبوب ترین ارز های دیجیتال
معرفی محبوب ترین ارز های دیجیتال

همانطور که گفتیم در حال حاضر بیش از ۵۰۰۰ ارز دیجیتال وجود دارد که در بین این تعداد تنها چند رمز ارز معروف می باشند همچنین بر روی چند رمز ارز بیشتر سرمایه گذاری نمی کنند. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا چند ارز دیجیتال معروف را به شما عزیزان معرفی کنیم. همراه ما باشید.

  1. بیت کوین:

همانطور که گفتیم بیت کوین شاه ارز های دیجیتال می باشد. این رمز ارز در سال ۲۰۰۹ توسط فردی بی هویت با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو ایجاد شده است. شما می توانید بیت کوین را به راحتی خرید و فروش کنید و برای اینکه بخواهید آن را تولید کنید باید اقدام به استخراج بیت کوین کنید.

استخراج بیت کوین نیازمند دستگاه های قدرتمندی است که در ادامه درباره آن ها توضیح دادیم. در حال حاضر ارز دیجیتال بیت کوین بیشترین قیمت در بازار ارز های دیجیتال را نسبت به باقی رمز ارز ها دارد و شما می توانید آن را به راحتی خرید و فروش کنید. رمز ارز بیت کوین در بین رمز ارز های موجود رتبه اول را دارد شما می توانید این رتبه بندی را از سایت CoinMarkrtcap مشاهده کنید.

  1. اتریوم:

ارز دیجیتال اتریوم در سال ۲۰۱۳ توسط فردی با نام ویتالیک بوترین ایجاد شد. در حال حاضر این ارز دیجیتال رتبه دوم را در بین تمامی ارز های دیجیتال دارد. اتریوم نیز همانند بیت کوین هم قابل استخراج و هم قابل خرید و فروش است. شما می توانید به راحتی این ارز را در صرافی های دیجیتال خرید و فروش کنید. برای اینکه اتریوم استخراج شود تقریبا به ۱۴ ثانیه زمان نیاز است اما برای استخراج یک بلاک از شبکه بیت کوین به حداقل ۱۰ دقیقه زمان احتیاج داریم. هدف از تولید اتریوم ایجاد قرار داد های هوشمند می باشد. امروزه قرار داد های هوشمند کمک بزرگی به کسب و کار ها کرده است.

  1. ریپل:

احتمالا تا به حال نام ارز دیجیتال ریپل را زیاد شنیده باشید. ریپل کمی با بیت کوین و یا اتریوم متفاوت تر است. ریپل یا Ripple یک شرکت است که در شهر سانفرانسیسکو کشور آمریکا قرار دارد. هدف ریپل این است که برای بانک ها و نهار های مالی محصولات غیر متمرکز میسازد. او می خواهد انتقال های بین بانکی را سریع تر کند و همچنین از مبلغ کارمزدشان بکاهد.

خوشبختانه تا حدودی ریپل توانسته است این هدف را پیاده سازی کند زیرا برخی از بانک ها و نهاد های مالی هم اکنون از ریپل و همچنین محصولات غیر متمرکز ریپل استفاده می کنند. به صورت کلی می توان گفت که ریپل می خواهد تا یک شبکه ارتباطی و امن غیرمتمرکز در سراسر جهان راه اندازی کند. برای اینکه بتوانید ارز دیجیتال ریپل به دست آورید باید از صرافی های دیجیتال اقدام به خریداری آن کنید. خرید و فروش ارز دییجتال ریپل از طریق صرافی های آنلاین امکان پذیر می باشد.

  1. بیت کوین کش:

اگر در اواسط مقاله یادتان باشد درباره فورک ارز دیجیتال بیت کوین با شما گفتگو کردیم. بیت کوین کش یک فورک از ارز دیجیتال بیت کوین است. ارز دیجیتال بیت کوین کش در سال ۲۰۱۹ ایجاد شد و نسبت به بیت کوین تغییراتی کرده است. همانطور که از نام این ارز پیدا است، بیت کوین کش خود را یک پول نقد الکترونیکی همتا به همتا معرفی کرده است. در زبان لاتین کش یا Cash به معنای پول نقد می باشد. به صورت کلی می توان گفت که بیت کوین کش قصد دارد تا به عنوان یک پول از آن استفاده شود. بیت کوین کش نیز را می توانید در صرافی های ارز دیجیتال خرید و فروش کنید. این کار به راحتی انجام می شود و شما می توانید به راحتی این کار را انجام دهید.

  1. لایت کوین:

لایت کوین یک ارز دیجیتال همتا به همتا می باشد که امکان پرداخت های فوری و کم هزینه را در سر تا سر جهان مقدور می سازد. این ارز یک شبکه پرداخت متن باز می باشد. خالق لایت کوین فردی با نام چارلی لی می باشد که تقریبا در سال ۲۰۱۱ اقدام به ایحاد این ارز نمود. ارز دیجیتال لایت کوین قابل استخراج است و شما می توانید این ارز را با دستگاه های ماینر و یا حتی کارت های گرافیک استخراج کنید. همچنین خرید و فروش این ارز دیجیتال نیز امکان پذیر است و می توانید آن را از صرافی های ارز دیجیتال تهیه کنید. در ابتدا زمانی که لایت کوین به وجود آمد تنها ۸۴ میلیون واحد از آن عرضه شد. با پایان یافتن ۸۴ میلیون واحد از این ارز، استخراج آن به پایان نمی رسد بلکه نوع استخراج آن تغییر خواهد کرد.

  1. ایاس:

خالق بلاکچین ایاس شرکت EOS می باشد. مالک این شرکت فردی با نام براندن بلومر می باشد که در سال ۲۰۱۴ کمپانی خود را وارد حوزه بلاکچین نمود. برخی از کاربران خیال می کنند که ارز دیجیتال ایاس برنامه ای است بر روی اتریوم. این فکر کاملا اشتباه است زیرا این چنین نیست. در حال حاضر توکن های ایاس به طور موقت بر روی شبکه اتریوم قرار دارند. تیم توسعه دهنده ایاس گفته است که به زودی بلاکچین و همچنین شبکه اصلی ایاس منتشر خواهد شد. برای اینکه بتوانید ایاس را خریداری کنید باید همانند دیگر ارز های دیجیتال از صرافی های هوشمن اقدام کنید.

  1. کاردانو:

کاردانو یک شبکه مبتنی بر بلاکچین است که نام انحصاری ارز آن ADA می باشد. از کاردانو می توانید برای ثبت قرار داد های هوشمند و همچنین انتقال پول های دیجیتال و ساخت برنامه های غیر متمرکز استفاده کنید. به صورت کلی می توان گفت که ارز دیجیتال کاردانو یک رقیب اصلی برای پروژه های اتریوم و ایاس و دیگر پروژه های مبتنی بر قرار داد هوشمند به حساب می آید اما هیچ کدام آن ها اتریوم نمی شود زیرا تمرکز اتریوم بسیار بر روی قرار داد های هوشمند بیشتر است. کاردانو قابل خرید و فروش استو شما می توانید به راحتی کاردانو را خرید و فروش کنید آن هم در صرافی های ارز دیجیتال.

  1. ترون:

ترون این روزها به عنوان یکی از رمز ارز های محبوب در بین کاربران می باشد. تیم ترون ادعا کرده است که این شبکه بسیار مقیاس پذیر می باشد و همچنین توان اجرایی بسیار بالایی نیز دارد. آن ها گفته اند که شبکه ترون طیف گسترده ای از برنامه های غی متمرکز را پشتیبانی می کنند. توسعه دهندگان ارز دیجیتال ترون ادعاهای زیادی برای این ارز کرده اند. آن ها گفته اند که این شبکه ظرفیت این را دارد که ۲۰۰۰ تراکنش بر ثانیه را با کارمزد نزدیک به صفر را انجام دهد. شاید برخی از این ادعا ها موجب شده است که طرفداران این ارز بیشتر شود زیرا در حال حاضر بیت کوین ۷ و اتریوم  ۱۵ تراکنش در ثانیه انجام می دهند. اگر شماهم قصد خرید ارز دیجیتال ترون را دارید، می توانید از صرافی های ارز دیجیتال اقدام کنید. ابتدا باید ببینید که چه صرافی هایی از این ارز دیجیتال پشتیبانی می کند و سپس اقدام به خرید آن کنید.

  1. مونرو:

ارز دیجیتال مونرو توسط تیم ۷Core یا هفت هسته در سال ۲۰۱۴ ایجاد شده است. برای اینکه بتوانید مونرو کسب کنید باید آن را استخراج کنید. استخراج مونرو با دستگاه های ماینر امکان پذیر است اما به دلیل گران بودن تجهیزات ماینینگ بهتر از برای استخراج مونرو از کارت های گرافیک استفاده کنید. اگر قصد استخراج این ارز را ندارید و تنها قصد سرمایه گذاری دارید می توانید آن را خریداری کنید. خرید و یا فروش ارز دیجیتال مونرو توسط صرافی های ارز دیجیتال همانند دیگر رمز ارز ها امکان پذیر است. اگر می خواهید مونرو استخراج کنید خوب است بدانید که استخراج هر بلاک ارز دیجیتال مونرو تقریبا ۱۲۰ ثانیه و یا ۲ دقیقه طول می کشد.

  1. زی کش:

زی کش برای افرادی که علاقه ای به فاش شدن اطلاعاتشان ندارند مناسب است و می توانند به راحتی از آن استفاده کنند. ارز دیجیتال زی کش در برخی از صرافی های آنلاین خرید و فروش می شوند و شما می توانید اقدام به خرید و فروش ارز دیجیتال زی کش کنید. تراکنش های ارز دیجیتال بیت کوین تقریبا شفاف است و می توان برخی از اطلاعات را مشاهده نمود اما در زی کش اینگونه نمی باشد و اطلاعات تمامی تراکنش ها مخفی است. حریم خصوصی برای توسعه دهندگان ارز دیجیتال زی کش بسیار مهم است. اگر علاقه ای به خرید و فروش ارز زی کش ندارید، می توانید از راه استخراج آن را به دست بیاورید. استخراج زی کش نیز با کارت های گرافیک امکان پذیر است و شما می توانید به راحتی آن را استخراج کنید. متاسفانه تنها استخراج ارز های دیجیتال این است که هزینه تهیه تجهیزات بسیار زیاد می باشد.

در این قسمت با ۱۰ در ارز دیجیتال محبوب و معروف آشنا شدید. لازم به ذکر است که رمز ارز های دیگری نیز وجود دارند که معروف باشند اما ما در این مقاله تنها به ۱۰ مورد اشاره کردیم.اگر علاقه دارید تا با ارز های دیجیتال بیشتر آشنا شوید ادامه این مقاله را از دست ندهید.


علت محبوبیت ارزهای دیجیتال

ارزهای دیجیتال بخاطر پر افت و خیز بودن بازارشان، تکنولوژی بکار رفته در آن ها و همچنین بخاطر اینکه قابلیت برآورده کردن ایده های بزرگ کاربران را داشت بین مردم جهان با سرعت زیاد محبوب شد.

ارزهای دیجیتال بخاطر اینکه تازه شروع به کار کرده اند و سابقه طولانی ندارند ،بازاری بسیار پر افت و خیز و پر نوسان دارند.این نوسان ها منجر به سود های چند صددرصدی و ضررهای چند ده درصدی می شوند.

تکنولوژی بکار رفته در ارزهای دیجیتال فناوری رمز گذاری است .که به دلیل پایه ریاضی آن امکان تقلب و تخلف را بسیار سخت و غیرممکن کرده است.

همچنین بخاطر از بین بردن واسطه ها باعث شده ارزهای دیجیتال طرفداران زیادی پیدا کند.


ارز دیجیتال در ایران

ارز دیجیتال در ایران
ارز دیجیتال در ایران

حال که با ارز دیجیتال به صورت کامل آشنا شدید، بد نیست که کمی درباره وضعیت ارز دیجیتال در ایران بدانید. در حال حاضر خرید و فروش و همچنین استخراج ارز های دیجیتال در ایران قانونی است و بدون هرگونه مشکل می توانید این کار را دنبال کنید. برای اینکه بتوانید در ایران ارز های دیجیتال را استخراج کنید، ابتدا باید اقدام به دریافت چندین مجوز کنید. برای دریافت مجوز استخراج باید از اداره صنعت و معدن اقدام کنید. با مراجعه به این داره و در خواست مجوز، برای شما مجوز مورد نیاز صادر می شود. حال دیگر می توانید در چارچوب های تعیین شده کار خود را آغاز کنید.

خرید و فروش ارز های دیجیتال در ایران نیاز به مجوز خاصی ندارد و شما می توانید به راحتی اقدام به خرید و فروش ارز های دیجیتال کنید. تنها مشکلی که در این بین وجود دارد این است که به دلیل تحریم های موجود علیه کشور ایران، ای پی های ایرانی توسط صرافی ها مسدود شده است و کاربران ایرانی به سختی می توانند به صرافی های ارز دیجیتال دسترسی داشته باشند. البته لازم به ذکر است که برای حل این مشکل راه کار هایی ارائه شده است که تقریبا با انجام آن ها این مشکلات برطرف می شود اما باید به صورت کلی حواستان به این موضوع باشد.

در کل تمامی افراد در کشور ایران می توانند به استخراج ارز های دیجیتال و همچنین خرید و فروش آن بپردازند اما این موضوع برای نهاد های دولتی و موسسات مالی و کلیه ارگان ها ممنوع است. این موضوع به این معنی است که کلیه سازمان های نام برده شده نمی توانند به صورت عمومی وارد این بازار شوند. به دلیل اینکه همچنان ارز های دیجیتال در ایران معروفیت پیدا نکرده اند افراد کمی از آن اطلاع دارند، رمز ارز ها کاربرد بسیار زیادی در ایران ندارند و تنها همان جنبه خرید و فروش و همچنین استخراج در میان است. متاسفانه افراد کمی با این بازار آشنا هستند و افراد کمتری در این بازار خرید و فروش می کنند.

با این حال در برخی از مکان های گردشی در ایران دستگاه هایی وجود دارند که شما می توانید از خدمات آن ها استفاده کنید. به عنوان مثال این دستگاه همانند یک دستگاه POS عمل می کند و شما می توانید خرید هایتان را با آن پرداخت کنید و یا در برخی از مکان های دیگر با وجود دستگاه هایی همانند دستگاه های ATM می توانید اقدام به دریافت ارز دیجیتال کنید. این فکر اشتباه است که بیت کوین و یا دیگر ارز ها را به صورت فیزیکی دریافت می کنید بلکه مقدار درخواست شده به کیف پول شما واریز می شود و یا از کیف پول شما کسر می شود.


دلایل استفاده از ارزهای دیجیتال

دلایل استفاده از ارزهای دیجیتال
دلایل استفاده از ارزهای دیجیتال

ارزهای دیجیتال بیشتر به دلیل نحوه انجام تراکنش ها مشهور شدند. تراکنش ها در ارزهای دیجیتال سطح بالایی از امنیت را دارا هستند. همچنین بخاطر حریم خصوصی که در فرایندهای مربوط به ارزهای دیجیتال حفظ می شود مورد استقبال کاربران قرار گرفته اند.تراکنش ها در ارزهای دیجیتال ویژگی هایی دارند که آن ها را از سایر تراکنش ها متمایز می کند. در ارزهای دیجیتال تراکنش ها امکان تقلب و جعل ندارند و نمی توان یک تراکنش انجام شده را برگشت داد.

هزینه آن ها نسبت به سایر تراکنش های ارزی معمول کمتر است. و از هرنقطه ای از دنیا می توان این تراکنش ها را انجام داد . بدون اینکه دیگر نگرانی بابت تعویض ارزها و یا محدودیت برای انتقال از نقطه ای به نقطه ی دیگر، وجود داشته باشد .رمزارزها غیرمتمرکز هستند.یعنی توسط هیچ شخص و نهادی کنترل نمی شوند و برای هر شخصی در دسترس هستند.اما در سیستم های مالی معمول برای ایجاد حساب محدودیت هایی وجود دارد.

تراکنش ها در ارزهای دیجیتال ناشناس است.یعنی افراد نمی توانند به  اطلاعات هویتی کاربران دسترسی پیدا کنند. البته در ارزهای دیجیتالی مثل بیت کوین، اتریوم و… تراکنش های انجام شده کاملا برای همه قابل مشاهده است اما اطلاعات هویتی کاربری که تراکنش را انجام داده در دسترس نیست.

دنیا به سرعت در حال پیش روی به سمت ارزهای دیجیتال است چرا که این ارزها تمام خصوصیات پول های رایج را دارند اما ماهیت فیزیکی و دردسرهای پول معمولی را ندارند.در حال حاضر برخی از فروشگاه های معتبر دنیا امکان خریدو فروش با ارزهای دیجیتال را فراهم کرده اند که این خود نشانه ی فراگیر شدن این موضوع است.


با ارزهای دیجیتال چه کاری می توانید انجام دهید؟

با ارزهای دیجیتال چه کاری می توانید انجام دهید؟
با ارزهای دیجیتال چه کاری می توانید انجام دهید؟

همانطور که مشاهده می شود در بیشتر موارد از ارزهای دیجیتال به عنوان سرمایه گذاری استفاده می شود. مورد دیگر که می توان نام برد استفاده از ارزهای دیجیتال در زمان خرید است. برای خرید می توانید از ارزهای رمزپایه استفاده کنید اما قدرت خرید شما محدود است، زیرا هنوز به طور گسترده در بین مشاغل پذیرفته نشده است و در کشورهایی همانند ایران این امر رواج ندارد.

Roger Aliage Diaz که یک اقتصاددادن با تجربه می باشد می گوید که عدم تصویب گسترده، به علاوه نوسانات رمزنگاری استفاده از آن را به عنوان ارز محدود می کند. برای بسیاری از افراد رمزنگاری نوعی سرمایه گذاری جایگزین است. همانطور که می توانید سهام شرکت های دولتی را خریداری و معامله کنید، می توانید ارز رمزنگاری شده را خریداری نمایید به این امید که با گذشت زمان ارزش آن افزایش یابد و به شما این امکان را بدهد که بعدها سود دریافت خواهید کرد.


کلام پایانی ارز دیجیتال چیست؟

با توجه به مطالبی که در این مقاله ارائه شد، رمز ارز یا Cryptocurrency می تواند به عنوان نوعی از ارز که دیجیتال است و غیرمتمرکز می باشد، معرفی شود. از ارزهای رمزپایه می توان برای خرید و فروش اشیا استفاده کرد و پتانسیل آنها برای ذخیره و رشد ارزش نیز مورد توجه بسیاری از سرمایه گذاران قرار گرفته است. امروزه هزاران ارز رمزنگاری شده مختلف وجود دارد. مشهورترین و اصلی ترین آن بیت کوین است که در سال ۲۰۰۹ ایجاد شده است. سایر ارزهای رمز پایه رایج شامل اتریوم، ریپل، بیت کوین کش و … است. هر یک از ارزها اهداف متفاوتی دارند، بعضی از آنها برای استفاده به جای پول نقد بهینه شده و برخی دیگر برای معاملات مستقیم و خصوصی طراحی شده اند.

ارزهای رمز پایه کاملا دیجیتالی هستند. صاحبان این ارزهای دیجیتال، آنها را در کیف پول های دیجیتال نگه داشته و از طریق صرافی آنلاین خرید و فروش می کنند. کیف پول شما ممکن است آنلاین باشد یا به صورت آفلاین رمز ارز شما را ذخیره نماید. تمرکز زدایی اصل اساسی ارز رمزنگاری شده است. در حالی که بیشتر ارزها توسط یک بانک پشتیبانی می شوند، ارزهای رمزپایه توسط کاربران آنها حفظ و ارزیابی می شوند.

معاملات ارزهای رمزنگاری شده در یک دفتر مرکزی غیرمتمرکز ثبت می شود که این دفتر بزرگ بلاکچین نام دارد. هر زمان ارز رمزنگاری شده خریداری و یا فروخته می شود، تراکنش به بلاکچین اضافه می شود. داده های مربوط به تراکنش ها با استفاده از رمزنگاری امن می شوند. برای هر تراکنش که بلاکچین اضافه می شود، یک فرآیند اعتبار سنجی دیجیتال برای تایید آن وجود دارد.

ممنون که تا پایان مقاله”  ارز دیجیتال چیست؟ ” با ما همراه بودید .


بیشتر بخوانید:

عاطفه قاضی حصاری
عاطفه قاضی حصاری
دکتری معماری کامپیوتر | مولف کتاب آموزش و پرورش | مدرس دانشگاه | محقق و پژوهشگر در زمینه های ارزهای دیجیتال و بلاک چین

122 دیدگاه دربارهٔ «ارز دیجیتال چیست؟ | عملکرد و ویژگی های ارز دیجیتال;

    • دوست عزیز فقط تعدادی از ارزها استخرج می شود
      باید الگوریتم ها رو بررسی کرد و همه ارز ها قابلیت استخراج ندارند

      پاسخ
    • کوین ها بلاکچین های اختصاصی دارند اما توکن ها روی بلاکچین کوین دیگر اجرا شده اند.بله توکن ها با ارزش بسیاری وجود دارد.

      پاسخ
    • سلام .
      شما باید برای استخراج رمز ارز اتریوم ابتدا دستگاه مورد نظر را تهیه نمایید و سپس شروع به استخراج نمایید .البته می توانید از طریق کلیکی هم اتریوم رایگان بدست آورید . اما به صرفه نیست و اصلا پیشنهاد نمیکنیم

      پاسخ
    • هردو بازارهای مالی هستند اما چون بازار ارزهای دیجیتال اندکی پیچیده است برای شروع بورس را پیشنهاد می کنیم

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

آخرین مقالات منتشر شده